17. DÖNEM PMYO ÖĞRENCİLERİ EMNİYET TEŞKİLATINA KATILDI

17. Dönem PMYO öğrencileri düzenlenen yemin ve mezuniyet törenleriyle Emniyet Teşkilatına katıldı. Polis Akademisi Başkanlığı’na bağlı 5 PMYO’da aynı gün yapılan törenlerde toplam 2 bin 402 öğrenci mezun oldu.

Polis Akademisi Başkanlığı’na bağlı Polis Meslek Yüksekokulları’ndan (PMYO) mezun olan 17. dönem öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi.  Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü’nde 588 öğrencinin mezun olduğu tören; İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak’ın, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Selami Hüner’in, İl Jandarma Komutanı Nuh Köroğlu’nun, il protokolünün, öğrencilerin yakınlarının ve basın mensuplarının katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Törende konuşan Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, Polis Akademisi’nin son 5 yıl içerisinde kurumsal ve zihniyet olarak adeta yeniden vücut bulduğunu söyleyerek, “Göreve geldiğimizde ilk işimiz akademiyi FETÖ unsurlarından temizlemek oldu. Ardından çağdaş polis eğitimini merkeze alarak, milli iradenin emrinde, devletine sadık, milletine hizmetkar polisler yetiştirme anlayışıyla eğitim sistemimizi baştan aşağıya yeniledik. Hızla emniyet teşkilatının ihtiyacı olan genç polis memurları ve amirleri yetiştirmeye başladık.” ifadelerini kullandı.

Yeni kadroyla birlikte suç oranları azaldı

Emniyet teşkilatının yeni kadrosuyla başarılı işler yaptığına dikkat çeken Çolak, “Bakanlığımızca düzenli yayınlanan verilere göre, son 2 yıl zarfında mal varlığına karşı işlenen tüm suçlardan terör suçlarına kadar çok ciddi iyileşmeler olduğu görülmektedir. Bu iyileşmeler de polis alımlarında isabetli seçimler yapıldığının, kaliteli ve verimli eğitim verildiğinin en somut göstergelerinden birisidir.” dedi.

Törene katılan İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ise mezun olan öğrencilerin, okulun yönetici ve eğitimcilerinin emeğinin eseri olduğu söyleyerek, “İyi gençler mezun ederseniz, o 174 yıllık yıldız, ışıl ışıl parlar, ama maazallah herhangi bir eksiklik gösterirseniz, bu yıldızın parıltısı azalır. Ne yaparsanız yapın, bize mutlaka iyi polisler verin. Gözünü budaktan sakınmayan, ahlaklı, eğitimli, donanımlı, şehit Altuğ Verdi gibi göğsümüzü kabartan, gıpta edeceğimiz gençler yetiştirin” dedi.

Konuşmasının devamında mezun olan öğrencilere seslenen Soylu, “Bir yeminle, bir törenle başlayan meslekler, özellikli mesleklerdir. O yeminin bir anlamı vardır. Anlamı şudur; teslim alınan emanet öyle büyüktür ki onu ancak vicdanlara teslim edebiliriz. Onun tek garantisi insanın vereceği sözdür, yemindir ve vicdanıdır. Onun için bazı meslekler, bazı işler yeminle başlar. Benim size naçizane nasihatim şudur; bu meslekte rehberiniz hukuk ve vicdanınız olsun. Sizler kanun adamısınız, kanunun yanlış dediği hiçbir işin içinde olmayın. Günlük hırslara, heveslere, paraya, pula, güce tamah edip kendinizi yakmayın. Aklınızı şuna buna kiraya vermeyin ve vicdanınızı, merhametinizi elden bırakmayın.” ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren mezunlara diplomaları ve ödülleri takdim edildi.