18 inci Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi Sertifika Töreni

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş’ın katılımıyla Polis Akademisi Başkanlığı’nda 18 inci Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimini başarıyla tamamlayan medya temsilcileri için sertifika töreni düzenlendi.

Sertifika törenine ayrıca;  Azerbaycan Cumhuriyeti Elçilik Müsteşarı Ruslan Abdullayev, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, TİKA Dış İlişkiler ve Ortaklıklar Dairesi Başkanı Uğur Tanyeli ile Polis Akademisi Başkanlığı, Anadolu Ajansı ve TİKA’dan üst düzey yöneticiler katıldı.
Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, “Habercilikten kişisel güvenliğe, savaş hukukundan ilk yardıma, ileri sürüş tekniklerinden suda hayatta kalmaya, kimyasal ve biyolojik saldırılardan olağanüstü durumlarda medya yönetimine kadar 26 ayrı başlıkta eğitim verilmiş ve eğitimin sonunda katılımcılar uluslararası arenada geçerliliği olan ‘Savaş Muhabirliği Sertifikası’ almaya hak kazanmışlardır.” diye konuştu. Azerbaycan’dan eğitim için gelen gazetecilere seslenen Aktaş, “Karabağ zaferiyle Kafkasların tarihinde yeni bir sayfa açılmış ve tüm Türk dünyası büyük bir gurur yaşamıştır, bu gururun dünyaya doğru yansıtılması ve aktarılmasında hiç şüphesiz ki siz değerli medya mensuplarının emeği büyüktür, Bu nedenle hepinize gayretiniz için bir kez daha teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.
“Ülkemize en iyi hizmeti sunmak için çalışmaktayız”
“Ülkemiz ev sahipliğinde düzenlenen böylesine önemli organizasyonda sizleri Polis Akademimizde ağırlamaktan memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum” diyerek sözlerine başlayan Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak ise şu ifadeleri kullandı:  “Değişen ve gelişen dünya standartları karşısında her daim güncellenerek, çağın şartlarına cevap veren bir eğitim diplomasisi oluşturmak ülkemizin temel hedeflerinden biridir. Polis Akademisi olarak bizler de, polis eğitimi temelinde, edindiğimiz misyon ve vizyon doğrultusunda ülkemize en iyi hizmeti sunmak için çalışmaktayız. Ülkemizin polis eğitimi alanındaki tecrübelerini uluslararası platformda ön safta temsil ediyor olmanın haklı gururunu yaşamakta, bizi geliştirecek her türlü oluşumun içerisinde katkı sunan ve yararlanan olarak yer almaktan da memnuniyet duymaktayız. Uluslararası barışı ve güvenliği sağlama amacındaki Birleşmiş Milletler polis birimi ile başlattığımız işbirliği kapsamında yürütülen “6. Uluslararası Toplumsal Olaylara Müdahale Eğiticilerinin Eğitimi Kursu’nun da önemli kapılar açacağına inanıyoruz.  BM polis birimi ile peacekeeping training center oluşturma, polis liderliği eğitimi, polislikte kadın, bölgesel polis eğitimleri yürütme gibi konularda yeni işbirliği alanları oluşturabileceğimize inanıyoruz.”  Sertifika töreni kursiyerlere sertifikalarının verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.