18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102.Yılı Kutlu Olsun!
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve  Çanakkale Zaferi’nin 102.Yılı Kutlu Olsun!

Tarih yazdığımız Çanakkale Zaferi'nin 102. Yıldönümü ülke genelinde coşkuyla kutlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102. yıldönümü nedeniyle yazılı mesaj yayınladılar.

Cumhurbaşkanı:
"Milletimizin yazdığı en büyük kahramanlık destanlarından biridir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanÇanakkale Zaferinin 102. Yılı münasebetiyle aziz şehitlerimizi andı ve 18 Mart Şehitler Gününe özel açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması şu şekilde:

"Bugünü, millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla idrak ediyoruz. Çanakkale Zaferi, dönemin mütekebbir ve müstekbirleri tarafından "hasta adam" yaftası vurulan, bu topraklardaki bin yıllık varlığı kazınmak istenen milletimizin yazdığı en büyük kahramanlık destanlarından biridir. Tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, insanlarımızın şehadeti ve gaziliği pahasına kazanılan bu zafer, İstiklal Harbimize ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda çok önemli bir kilometre taşı olmuştur.
Çanakkale'de sergilenen birlik, kardeşlik ve dayanışma, milletimize hem zaferi getirmiş, hem de Kurtuluş Savaşımız için gerekli olan cesareti ve mücadele ruhunu vermiştir. Hepsinden önemlisi Çanakkale Zaferi, vatanı, dini, hürriyeti ve istikbali söz konusu olduğunda Türk Milleti'nin neleri göze alabileceğini, neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bu yönüyle Çanakkale, dün olduğu gibi bugün de, milletimiz, ülkemiz ve geleceğimiz üzerine plan kuranlar için hiçbir zaman unutmayacak,unutulmaması  gereken bir derstir"

"İstiklal ve istikbalimize sahip çıkacağımıza inancım tamdır."
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; "15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında yaşananların, bir asır önce Çanakkale'yi yedi düvele mezar eden mücadeleci ruhun ne kadar taze, ne kadar diri olduğunu hepimize gösterdiğine inanıyorum. Tıpkı 102 yıl önce Çanakkale'de olduğu gibi, 15 Temmuz gecesi de en modern silahlar, milletimizin azim, inanç ve kararlılığı karşısında çaresiz kalmıştır. En zayıf anında bile 'Çanakkale geçilmez' dedirten bir inancın mirasçısı olan bu millet, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, 15 Temmuz'da vatanını koruma, demokrasiye ve bağımsızlığına sahip çıkma konusundaki kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiştir. Önümüzdeki süreçte de birlik ve dayanışma içinde, aynı kararlılıkla, ülkemize, istiklal ve istikbalimize sahip çıkacağımıza inancım tamdır. Bir yandan Cumhuriyetimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak için mücadele verirken, diğer yandan bizi millet yapan yüksek değerlerimizi daima canlı tutmaya, yüceltmeye devam edeceğiz.Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun" dedi.

İç İşleri Bakanı:
Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere  bütün şehit ve gazilerimizi  rahmet ve şükranla anıyorum.”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102. yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, bir hiç uğruna dünyanın sömürge milletlerinden toplanan onbinlerce insanla desteklenmiş o günün hakim güçlerinin ordularına karşı, vatanın her köşesinden gelen bu milletin evlatları, birlik ve kardeşliğin gücünü bütün dünyaya birkez daha göstermiş olduğunun altını çizdi.

Süleyman Soylu açıklamasında; “Tıpkı yüz yıl önceki gibi bugün de aziz milletimiz, vatanına yönelmiş bütün tehditlere karşı dimdik ayaktadır ve omuz omuza, kardeşliğinin gücüyle şehitlerimize layık olmaya çalışmaktadır. Milletimizin gerek teröre karşı mücadelede, gerekse 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında ortaya koymuş olduğu kararlı irade, yazılan yeni şehadet destanlarıyla taçlanmış ve bir asır önceki Çanakkale ruhundan en küçük bir eksilme olmadığını bütün dünyaya açıkta göstermiştir.

Bu ruh ve bu anlayışla; milletimizin birlik ve beraberliğinden  alacağı güçle, Anadolu üzerinde yeni destanlar yazacağına, hem bölgesindeki hem de dünya üzerindeki  mazlum milletlerin umudu olacağına, dünyaya barış ve adaletin hakim olmasında büyük rol oynayacağına inanıyorum. Bu millet, bu yüksek fedakarlık bilinciyle, bunu başarabilecek ve tıpkı geçmişte olduğu gibi dünyada yüksek bir medeniyet seviyesine erişecek güçtedir.

Bu vesileyle 102 yıl önce bu vatanın selameti için Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda ve vatan müdafaasının sözkonusu olduğu her noktada, bugüne kadar  canını ortaya koyarak adını tarihe altın harflerle yazdıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere  bütün şehit ve gazilerimizi  rahmet ve şükranla anıyorum.” dedi.

TABLO İÇERİSİNE AYRI VERİLECEK KISIM:
PAEM ÖĞRENCİLERİNDEN ÇANAKKALE TÜRKÜSÜ

Polis Akademisi Başkanlığı bünyesindeki Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) öğrencileri, Polis Akademisi Başkanlığı’na bağlı Gölbaşı Yerleşkesi’nde "Çanakkale Türküsü”nü seslendirerek klip çekti. PAEM öğrencileri, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı münasebetiyle "Çanakkale Türküsü" nü komiserleriyle birlikte seslendirdi.

Polis Akademisi Gölbaşı Yerleşkesi’nin çeşitli noktalarında yapılan kayıtlarda öğrenciler, türkünün müziğini enstrümanlarıyla çaldı.

Çanakkale Zaferi'nin canlandırıldığı görüntülerin kullanıldığı klipte, yabancı öğrenciler de yer aldı. Klipte, İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısında şehit olan Komiser Yardımcısı Erdem Özçelik'in fotoğrafına yer verildi. PAEM öğrencileri tarafından anma etkinlikleri kapsamında yapılan tiyatro etkinliği de aziz şehitlerimizi anmak için yapılan faaliyetler kapsamındadır.