59.Dönem Temel Özel Harekat Kursu Sertifika Töreni

59. Dönem Temel Özel Harekât  Kursu’ndan 7 Komiser Yardımcısı, 136 Polis Memuru olmak üzere toplam 143 kursiyer için Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Aktaş’ın katılımıyla Çankırı Şehit Seyit Saraç Özel Harekat Polis Eğitim Merkezi’nde tören düzenlendi.

Sertifika törenine ayrıca Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, Özel Harekat Başkanı Selami Türker, Çankırı İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Çankırı Şehit Seyit Saraç Özel Harekat Polis Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Özge, kursiyerlerin aileleri ve teşkilat mensupları katıldı. Sertifika alacak kursiyerlerin yerlerini alması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, dönem birincisi Komiser Yardımcısı Gökhan Arslan kursiyerler adına bir konuşma yaptı ve yaş kütüğüne plaket çaktı.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş burada yaptığı konuşmasında, “Kahraman Özel Harekâtçılarımız 2015 yılında Çukur ve Barikat Operasyonlarında canları pahasına mücadele vermiştir. Yine terörle mücadelede sayısız başarılara imza atmış yiğitlerimiz milletimizin direniş ve diriliş mücadelesi verdiği 15 Temmuz gecesi ülkemizi, milletimizi ve aydınlık geleceğimizi hainlere teslim etmemiştir. Vatan ve millet söz konusu olduğunda neler yapabileceklerini gösteren bu yiğitlerimiz, Afrin Operasyonu’nda üstlendikleri görevlerle ezilenlerin, mazlumların ve yardıma muhtaçların umudu olmuştur.” dedi.

Konuşmasının devamında Aktaş, “Bugün burada yemin edip Özel Harekât Polisi olarak aramıza katılacak 143 genç meslektaşımız, tarihinde nice kahramanlık destanları bulunan Türk Polis Teşkilatı’na yakışır yeni ve emsalsiz destanlar yazmak için yola çıkmaktadır. Sizlerin de ülkemizin huzuru ve güvenliği için memleketimizin dört bir yanında alacağınız kritik görevlerde büyük başarılara imza atacağınıza yürekten inanıyorum. Polisimizin önemli sorumlulukları ifa ederken almış olduğu eğitimin kalitesinin artırılması ve ihtiyaç duyduğu teçhizat ve donanıma sahip olması için bizlere vermiş oldukları desteklerden dolayı Sayın Cumhurbaşkanı’mıza ve İçişleri Bakanı’mıza şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Özel Harekatçılara Seslendi

Konuşmasında Özel Harekâtçılara seslenen Aktaş  “Bu şerefli üniformanız, sizlere birçok yetki verdiği gibi önemli sorumluluklar da yüklemektedir.  Bu sorumlulukların başında devletin bekasını tehlikeye uğratacak her türlü unsura karşı dikkatli olmak ve üzerinizdeki üniformaya olan güveni her zaman milletimize hissettirmek gelmektedir. Her daim hukuka riayet eden, adaletten ayrılmayan ve mesleki disiplinden uzaklaşmayan bireyler olun. Yolda ve darda kalanlara, yardıma muhtaç olanlara, garip ve düşkünlere yardım etmeyi düstur edinin. Unutmayınız ki kurulduğu günden bu yana iyilerin övünç kaynağı, kötülerin de adeta kâbusu ve korkulu rüyası olan Polis Özel Harekâtı, yapılan tüm operasyonlarda etkin ve caydırıcı gücümüz olmanın yanı sıra, polise ve devlete doğrultulmuş silahları tutan, hain elleri paramparça eden çelik bileğimizdir” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda Özel Harekâtçıların ailelerine de seslenen Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, “Her türlü fedakarlıkla yetiştirdiğiniz, okuttuğunuz biricik evlatlarınızı bizlere teslim etmiş olmanız nedeniyle şükranlarımı sunuyorum. Sizler evlatlarınızın bugüne kadar yaptıklarından dolayı gururlandığınız gibi bundan sonrada yazacakları kahramanlık destanları dolayısıyla gururlanacaksınız.” diyerek sözlerini tamamladı. Tören, dereceye giren ilk beş kursiyere sertifikalarının verilmesi ile sona erdi.