7. ULUSLARARASI GÜVENLİK SEMPOZYUMU

2-4 Aralık tarihleri arasında Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Uluslararası Terörizm ve Güvenliği Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde Antalya’da “21. Yüzyılın İlk Yarısında Yeni Güvenlik Tehditleri” temasıyla “7. Uluslararası Güvenlik Sempozyumu” düzenlendi.

Söz konusu sempozyuma; Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin, Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Akif Kireçci, Prof. Dr. Nurşin Güney, Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşin, Doç. Dr. İsmail Safi, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, Polis Akademisi Başkan Yardımcıları 1. Sınıf Emniyet Müdürü Doç. Dr. Ufuk Ayhan, Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Müdürü Prof. Dr. Orçun İmga, 5 Polis Başmüfettişi, İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı, Milli Savunma Üniversitesi, Anadolu Ajansı, Polis Meslek Yüksekokulu ve Polis Meslek Eğitim Merkezi müdürleri ile çeşitli üniversitelerden akademisyenler katılım sağladı. Sempozyumda “Uluslararası Politika, Güvenlik ve Yeni Tehditler”, “Uluslararası Düzen Arayışı ve Jeopolitik Dönüşüm”, “Uluslararası Terörizmle Mücadelede Stratejik Yaklaşımlar”, “Güvenliğin Değişen Gündemi ve Yeni Tehditler”ve “İletişim, Teknoloji ve Güvenlik” oturumları ele alındı.