8. ULUSLARARASI GÜVENLİK SEMPOZYUMU DÜZENLENDİ

Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Uluslararası Terörizm ve Güvenlik Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde, 01-02 Aralık 2023 tarihleri arasında Antalya’da “8. Uluslararası Güvenlik Sempozyumu” gerçekleştirildi. Sempozyuma; Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, Polis Akademisi Başkan Yardımcıları 1. Sınıf Emniyet Müdürü Fatih İnal, 1. Sınıf Emniyet Müdürü Doç. Dr. Ufuk Ayhan, Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Müdürü Prof. Dr. Orçun İmga, İç Güvenlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sıtkı Yıldız, Dr. Yavuz Türkgenci, Koç Üniversitesinden Prof. Dr. Ahmet İçduygu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Oktay Tanrısever, Enstitü Müdürleri, Emniyet Müdürleri, ülkemiz ve yurtdışındaki üniversitelerden akademisyenler ile çeşitli kurum ve kuruluşlardan temsilciler katılım sağladı. Sempozyum “Değişen Çatışma Dinamikleriyle Barış Koruma Operasyonları”, “Ortadoğu’da Bölgesel Çatışmalar ve Çatışma Çözümü”, “Uluslararası Güvenlik, Çatışma Analizi ve Barış İnşası Çalışmaları”, “Düzen, İstikrar ve Uluslararası Barış” ve “Afrika’da Bölgesel Çatışmalar ve Çatışma Çözümü” oturumları ile ele alındı. Sempozyum Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak’ın kapanış konuşmalarıyla tamamlandı.