DİJİTAL DÜNYANIN GÜVENİLİR ADRESİ SİBERAY

SİBERAY programı farklı hedef kitlelere yönelik çevrim içi ve yüz yüze olarak “güvenli ve bilinçli internet kullanımı, dijital okuryazarlık, teknoloji bağımlılığı, siber zorbalık, siber risk ve tehditler” konularında bilinçlendirme ve farkındalık çalışmalarını eğitim seminerleri, sosyal medya ve internet sitesi aracılığı ile içerik paylaşımlarının yanı sıra alışveriş merkezi, festivaller, fuarlar gibi vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alanlarda stant, afiş, broşür ve bilgi yarışması faaliyetleriyle vatandaşları bilgilendirmeyi sürdürüyor.
Proje kapsamında vatandaşların bilişim sistemlerini daha güvenli ve bilinçli kullanması ve siber suçlardan doğabilecek maddi manevi zararların oluşmadan önlenebilmesi amacıyla gerçekleştirilen farkındalık çalışmalarına ülke genelinde devam ediliyor.

TEKNOFEST 2022 KARADENİZ HAVACILIK VE UZAY FESTİVALİ’NDE SİBERAY

30 Eylül - 4 Ekim 2022 tarihleri arasında Samsun’da düzenlenen TEKNOFEST Karadeniz Havacılık ve Uzay Festivali’nde SİBERAY faaliyetleri kapsamında stant etkinliği ve SİBERAY Bil-Kazan ödüllü bilgi yarışması ile katılım sağlandı.
Ziyaretçiler SİBERAY görevlileri tarafından afiş, broşür ve dijital içeriklerle bilgilendirilirken, Bil-Kazan bilgi yarışmasına katılan yarışmacılar sürpriz hediyeler kazandı. Çeşitli yaş gruplarına yönelik olarak siber farkındalık düzeyini ölçme ve artırma odaklı içeriklerin bulunduğu SİBERAY Bil-Kazan yarışması vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.
Okullarda“Siberay Kulüpleri” Kuruldu
   MEB iş birliği ile 15 ilde (Adana, Ankara, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Hakkâri, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van) belirlenen 18 pilot okulda “SİBERAY Kulübü” kuruldu. Kulüp okullarında danışman öğretmenler ve SİBERAY görevlileri koordinesinde kulüp üyesi öğrencilerin de aktif olarak katılımlarıyla güvenli internet, siber zorbalık, dijital okur yazarlık konuları başta olmak üzere siber farkındalık düzeyini artırmaya yönelik etkinliklerin eğitim-öğretim dönemi boyunca gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
28 Kasım - 2 Aralık 2022 tarihleri arasında “Siber Güvenlik Haftası” münasebetiyle; pilot okullarda SİBERAY Kulüp öğrencileri ve SİBERAY görevlileri tarafından stant etkinlikleri, SİBERAY panolarının oluşturulması, kiosk cihazı üzerinden SİBERAY Bil-Kazan ödüllü bilgi yarışması etkinlikleri düzenlendi. Kulüp faaliyetleri kapsamında “güvenli ve bilinçli internet kullanımı, dijital okuryazarlık, güvenli sosyal medya kullanımı, siber zorbalık, teknoloji bağımlılığı” konularında seminerler düzenlenerek okullarda “Siber Güvenlik Haftası” etkin bir şekilde değerlendirildi.