Emniyet Genel Müdürlüğü Ziyaretleri

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok Almanya Federal Kriminal Dairesi Başkanı (BKA) Holger Münch ve beraberindeki heyet ile görüştü.

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Ankara Vilayetler Evinde Almanya Federal Kriminal Dairesi (BKA) Başkanı Holger Münch, BKA Devlet Güvenlik Dairesi Başkan Yardımcısı Carsten Voss, Federal Yüksek Mahkemesi Başsavcısı Dr. Ralf Riegel ve BKA Polis İrtibat Görevlisi Torsten Knafla ile heyetler arası toplantıda bir araya geldi.

16 Ocak Pazartesi günü gerçekleşen toplantıda Altınok’a Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ali Baştürk, Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Başaran ve ilgili Daire Başkanları eşlik etti.

Terör, istihbarat değişimi, uyuşturucu ve organize suçlarla mücadele alanlarında iki ülke arasında devam eden işbirliğinin geliştirilmesi adına yapılmakta olan çalışmaların ele alındığı toplantıda, önümüzdeki dönemde bu işbirliğinin daha da ileri boyutlara taşınacağı ifade edildi.

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ve Almanya İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Dr. Emily Haber heyetler arası toplantıda görüştü.
Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ve Almanya İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Dr. Emily Haber heyetler arası toplantıyla üç şubat cuma günü bir araya geldi.

Her iki ülkeden üst düzey yöneticilerin de hazır bulunduğu toplantıda, ikili iş birliğinin arttırılması yönündeki görüş birliğine vurgu yaptı. Güncel konuların ele alındığı görüşme sonunda Altınok, Müsteşar Haber ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Endonezya Büyükelçisi Wardana ve beraberindeki heyet Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok’u makamında ziyaret etti.

Wardana ve beraberindeki heyetin 13 Şubat Pazartesi günü gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerine başlayan Altınok, “Özellikle küresel anlamda tüm dünyaya tehdit oluşturan, İslam’ın farklı algılanmasına yol açan ve aslında özüne ters hareket eden IŞİD terör örgütüyle adeta tek başına mücadele eden ülkemizin Endonezya gibi müslüman ülkelerce desteklenmesi çok önemli.” dedi.
Altınok, Bir başka küresel tehdit olan FETÖ/PDY terör örgütüne yakın okul, şirket, vakıf ve derneklerin faaliyetlerinin dost ve kardeş ülke Endonezya tarafından bir an önce durdurulmasını ve buradaki örgüt üyeleri konusunda gerekenin yapılmasını beklediklerinin altını çizdi.

Büyükelçi Wardana da Türkiye’ye her konuda destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini belirterek FETÖ/PDY terör örgütü konusunda Türkiye’nin taleplerinin olumlu karşılandığını, büyükelçilikler nezdinde oluşturulan sağlam işbirliği sayesinde bu örgütün Endonezya’dan tamamen silineceğini aktardı.

Ziyarette işbirliğinin daha da güçlenmesi adına, iki ülke arasında müzakereleri sürdürülen “Güvenlik İşbirliği Anlaşması”nın ve “Ulusaşan Suçların Önlenmesi, Bu Suçlarla Mücadele Edilmesi ve Kapasite Geliştirilmesine Dair Niyet Beyanı”nın bir an öce onaylanması için daha fazla çaba sarf edilmesi konusunda ortak beyan dile getirildi.

Altınok ve Wardana, bunun yanında öncelikle yabancı terörist savaşçılar konusunda birimler arası anlık bilgi paylaşımında bulunulması, kaynak ülkelerden hareket etmeden önce bilgilendirme yapılmasının önemine vurgu yaparak bu hususta görevli birimler arasında bilgi akışının daha hızlı sağlanması için mekanizmalar oluşturulmasına dikkat çektiler.

Türkiye’de kendisini ülkesinde gibi hissettiğini, ülkemizi çok sevdiğini ve Türkiye’nin her yerine rahatlıkla seyahat edebildiğini ifade eden Wardana, Genel Müdür Altınok’u Endonezya’da görmekten onur duyacaklarını belirterek kendilerini Endonezya’ya davet etti.

Altınok ise davetten gurur duyduğunu belirterek Endonezya Emniyet Genel Müdürünü de ülkemizde ağırlamaktan memnun olacaklarını söyleyerek Wardana’ya ziyaretinden ve göstermiş olduğu samimiyetten dolayı teşekkür etti.