Emniyet Genel Müdürümüz Başkanlığında Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi

Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Aktaş başkanlığında düzenlenen Koordinasyon Toplantısı Genel Müdür Yardımcıları ve Daire Başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Teftiş Kurulu Bölge Başkanları, Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürleri ve İl Emniyet Müdürleri toplantıya video konferans yöntemiyle katılım sağladı. Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Aktaş toplantıda yaptığı konuşmasında, “Emniyet Müdürleri Kararnamesiyle yeni bir kadromuz oluştu. Emniyet Genel Müdür Yardımcılığına üç yeni atama ile birlikte 49 İl müdürlüğümüzde değişiklik oldu. Ayrıca Polis Başmüfettişliğine atamalar oldu. Bu toplantı vesileyle kararnamenin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını niyaz ediyor, başarılar diliyorum. Gece-gündüz demeden aziz milletimiz için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Emniyet Genel Müdürü Aktaş, Diyarbakır’da PKK tarafından çocukları kaçırılan yaklaşık bir aydır devam eden annelerin oturma eyleminin ciddi bir sivil çıkış olduğunu aynı zamanda eylemin sivil toplum örgütleri tarafından desteklenmesinin önemli olduğunu dile getirdi. Aktaş, “Adana’da Çevik Kuvvet aracına düzenlenen bombalı saldırı sonrası İstihbarat Daire Başkanlığı ve Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğünün başarılı operasyonları sonucu iki terörist etkisiz hale getirildi.” dedi. Ayrıca Eğitim-Öğretim döneminin açılmış olması nedeniyle terör örgütlerinin özellikle üniversite öğrencilerine ulaşma gayreti içinde olduklarını belirten Aktaş, çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü ifade etti.

Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele

Trafik kazalarıyla mücadelede yürütülen çalışmalar neticesinde geçen yılın ilk dokuz ayıyla karşılaştırıldığında %30,6 oranda düşüş olduğunun altını çizen Aktaş, “Sayın Bakanımızın yüksek destekleriyle teşkilat olarak hassasiyetle takip ediyoruz. Hedefimiz bu yılı en az %30 ile kapatmak. Dün 13.00 ile 15.00 arası başta Ankara’da Sayın Bakanımızın katılımıyla Türkiye genelinde “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” etkinliğini başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Ülke genelinde 44 bin yaya geçidi var ancak 22 bin tanesinin görseli var. İl ve ilçelerimiz bu görselleri tamamlamak için gayret göstersin.” şeklinde konuştu.

Araç içerisindeki Sigara Yasağı uygulamasına değinen Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş konu ile ilgili olarak tüm personelin titizlikle hassasiyet göstereceğini ifade etti. Göçmen Kaçakçılığıyla mücadelenin artarak devam ettiğini vurgulayan Aktaş, “Suriye tarafından özellikle Afganlar ülkemize geliyor. Yakalananlara yapılacak işlemlerimizi sürdürürken daha çok organizatörlere karşı gerekli operasyonları yapmalıyız.” dedi. Aktaş kadın cinayetleri ile ilgili KADES uygulamasının illerimize ve vatandaşlarımıza duyurulması yönünde çalışmalar yapılacağını belirtti. Ayrıca 15 ilimizde uygulanan Elektronik Kelepçe uygulamasının Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi konusunda önem arz ettiğinin altını çizdi.