Emniyet Teşkilatına Taze Kan Geliyor

Polis Akademisi Başkanlığı’na bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlükleri’nde (POMEM) eğitim gören 9.213 öğrenci mezun oldu.

Polis akademisi tarafından 9.000’i erkek, 1.000’i bayan olmak üzere,10 bin alımı gerçekleştirilen ve 16 Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlükleri’ne yerleştirilen öğrenciler, 6 aylık eğitimlerinin 4 aya düşürülmesinin ardından Polis Meslek Eğitim Merkezilerinden 19 Martta mezun oldular.
16 Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde düzenlenen resmî törenlere il valileri, il emniyet müdürleri ve öğrencilerin aileleri katıldı. Protokol konuşmalarının ardından gerçekleştirilen yemin töreniyle 9.213 öğrenci polis unvanı kazandı.

Süleyman Soylu:
“Cumhuriyet tarihimizin terörle mücadelede en kararlı duruşunu sergiliyoruz”

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni polis memurlarına şöyle konuştu;  ‘‘Cumhuriyet tarihimizin terörle mücadelede en kararlı duruşunu sergiliyoruz. Bugün polislerimiz, askerlerimiz, jandarmamız, korucumuz, her biri bu ülkenin namusuna, bu ülkenin dirliğine, bu ülkenin beraberliğine yönelmiş tüm hain tuzaklara el birliğiyle büyük bir mukavemet göstermekte ve mücadele etmektedir. ifade ediyorum ki dağlarda şehirdeki bütün yapılanmalarında bizim evlatlarımız aslanlar gibi onları kovalamakta onlar ise fareler ve sıçanlar gibi kaçmaktadırlar’’  dedi.
Bakan Soylu konuşmasının sonunda, son altı ayda 153 önemli olayın engellendiğine, 4 canlı bomba ve eylem hazırlığındaki 21 şüphelinin yakalandığına, 22 bombalı aracın ele geçirildiğine vurgu yapmıştır. Bakan Soylu, konuşmasının sonunda ülkemizin bekası için polislerin nasıl fedakârlıklar yaptığının altını çizerek, yeni polis adaylarına başarılar diledi.