GAZİANTEP TEM FAALİYETLERİ

FETÖ/PDY Terör Örgütünün eğitim yapılanması içerisinde bölge imamı, ilçe imamı, yurt müdürü, yurt müdür yardımcısı, büyük bölge ilköğretim mesulü, askeri mahrem yapılanması içerisinde öğretmen ve doktor gibi çeşitli konumlarda yer aldıkları tespit edilen (23)’ü kamu görevlisi olmak üzere toplam (121) şüpheli şahsa yönelik 05.10.2021 günü ilimiz merkezli (32) ilde gerçekleştirilen operasyon kapsamında (117) şüpheli yakalanmıştır. Adli işlemleri tamamlanan şüphelilerden (98)’i hakkında Adli Kontrol Kararı verilmiş, (11)’i hakkında ev hapsi kararı verilmiş olup (8) şüpheli tutuklanmıştır.
   FETÖ/PDY Terör Örgütünün ilimizde güncel olarak faaliyet gösterdiği tespit edilen (ışık) evleri ile üniversite öğrenci yapılanmasına yönelik CMK 135. ve 140. maddeleri kapsamında iletişimin tespit ve değerlendirme çalışması yapılan (1)’i doktor, (1)’i hemşire, (1)’i avukat, (6)’sı öğrenci ve (4)’ü özel sektör çalışanı olmak üzere toplam (13) şüpheliye yönelik 26.10.2021 günü ilimiz merkezli (2) ilde gerçekleştirilen operasyon kapsamında şüphelilerin tamamı yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yapılan aramalarda örgütün elebaşı Fethullah Gülen’e ait kasetler, örgütün yayın organı  ve çok sayıda dijital materyal ele geçirilmiştir. Şüpheli şahıslardan etkin pişmanlık hükümlerinden faydalananların oranı % 77’ye ulaşılarak tamamlanan soruşturma süreci sonrası adli makamlara sevk edilen şüphelilerden (9)’u hakkında adli kontrol kararı, (1) şüpheli hakkında ev hapsi kararı verilmiş olup (3) şüpheli tutuklanmıştır.
   07.10.2021 tarihinde Hakkâri İli Şemdinli İlçesinde toprağa gömülü vaziyette basma düzenekli EYP elde edilmiş, elde edilen EYP düzeneğinden sökülen bant parçalarının yapışkan yüzeyinden parmak izine ulaşılan Suriye uyruklu (1) şüpheli ile Gaziantep TEM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda; 08.11.2021 günü yakalanarak gözaltına alınan ve yapılan işlem sonrası tutuklanan Suriye uyruklu örgüt mensubuna yaptırılan teşhis işlemi neticesinde ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait YTS (Yüz Tanıma Sistemi) üzerinden yapılan analiz ve karşılaştırmalar sonucu örgüt içerisinde 2004-2005 yıllarında Irak’ın Kuzeyi Kandil bölgesinde faaliyet gösterdiği tespit edilen şahıslarında aralarında bulunduğu terör örgütü mensubu toplam (9) şüpheliye yönelik 24.11.2021 günü gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon kapsamında şüphelilerin tamamı yakalanarak gözaltına alınmıştır. Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden (3)’ü hakkında adli kontrol kararı verilmiş olup (6) şüpheli tutuklanmıştır. Yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ile (1) adet kurusıkı tabanca ve (13) fişek ele geçirilmiştir.