Göz Bebeğimiz Özel Harekat’a Yeni Mezunlar Katıldı

Devletin tüm yönetim kademelerinde ve milletin gönlünde müstesna bir yere sahip olan Özel Harekat polislerine taze kan geldi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığınca üniversite mezunu adaylar arasından seçilen öğrenciler Balıkesir, Merzifon, Karabük, Kırşehir ve Niğde Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde (POMEM) gördükleri eğitimleri tamamlayarak mezun oldular.

17’nci Dönem POMEM sınavlarına girmeye hak kazanan 10336 adaydan 11-22 Nisan 2016 tarihleri arasında yapılan ön sağlık ve fiziki yeterlilik sınavlarını 4000’i başarıyla tamamladı.

Eğitim süresi boyunca 8 haftalık teorik, 16 haftalık uygulamalı özel harekat eğitimi alan öğrenciler 13-15 Aralık 2016 tarihleri arasında yapılan eğitim sonu sınavında başarılı olan 3001 öğrenci mezun olmaya hak kazandı.

17’nci Dönem Özel Harekat POMEM örencilerinin mezuniyet töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Balıkesir (POMEM)’de 903 polisin hep bir ağızdan Fetih Marşı'nı söylemesi, izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Törenin sonunda Türk bayraklarıyla örtülü ve üzerinde Kur'an-ı Kerim ile silah bulunan masalara ellerini koyan özel harekat polisleri, yemin etti. Yeni mezun özel harekat polisleri yeminin ardından Emniyet Teşkilatının yeni üyeleri oldu.

Yeni mezun Özel Harekat polisleri, 17-18 aralık tarihlerinde gerçekleşen mezuniyet ve yemin törenlerinin ardından kura çekim işlemleri sonrasında görevlerine atandılar.