İÇİŞLERİ BAKANIMIZIN 29 EKİM MESAJI

“Eğilmez başımıza taç yaptık hürriyeti,
Zaferle kalbimize yazdık Cumhuriyeti.”
(Ömer Bedrettin Uşaklı)

Aziz Milletimizin, tarihine şerefle nakşettiği Kurtuluş Savaşı Destanı’nın son mısrası ve kazandığı hürriyetinin tescili niteliğinde olan Cumhuriyetimizin 98. yılına ulaşmanın gururu ve sevinci içerisindeyiz.
Şurası açıktır ki, 2200 yıllık devlet geleneği ve Anadolu’daki bin yıllık varlığı ile Aziz Milletimiz, ortaya koyduğu medeniyet değerleri, vicdan ve merhametiyle her daim sadece kendisi için değil, tüm insanlığın, hak ve adaletin nam ve hesabına hareket etmiştir.
Geçen yüzyılın başında bize hayat hakkı tanımayan, medeniyetimizi boğmaya yeltenen emperyalizme karşı bu Aziz Milletin evlatları, hem bağımsızlığını kazanmış hem de Cumhuriyeti ilan ederek tüm dünyaya tarihi ve stratejik bir cevap vermiştir. Aziz Milletimizin emperyalizme verdiği bu cevap kendisiyle sınırlı kalmamış, dünyada sömürgeci güçlerin baskısı altında bulunan tüm mazlum milletlere de bir umut ve ilham kaynağı olmuştur.
    Şehit ve Gazilerimizin kanlarıyla kurduğumuz ülkemize yönelik saldırılar, elbette ki farklı alanlarda ve farklı yöntemlerle halen devam etmektedir. Vesayetin her türlüsünü, darbelerden ekonomik saldırılara, anarşiden teröre kadar pek çok araçla 20. yüzyıl boyunca ısrarla sürdüren emperyalizm, son mermisini de 15 Temmuz’da atmış ancak tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi Aziz Milletimizin “iman dolu göğsü”nü geçememiştir.
     Bir asırdır süregelen ve başarıyla savuşturduğumuz bu saldırılar, inancımızda ve kararlılığımızda en küçük bir noksanlığa sebep oluyor değildir. Ecdadımızdan aldığımız Cumhuriyet emanetini, gelecek kuşaklara daha güzel şekilde bırakmak için yüksek bir motivasyona sahibiz, ileriye bakıyoruz ve hedeflerimize doğru kararlı adımlarla ilerliyoruz. İnsansız hava aracı teknolojisinden yazılım teknolojisine kadar pek çok alanda elde ettiğimiz gelişmeyle, teröre ve bölgesel istikrarsızlığa karşı verdiğimiz amansız mücadeleyle, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 21. yüzyıl başından itibaren yakaladığımız gelişme trendimizi, geleceğe taşıyoruz.
     2023, 2053, 2071 Türkiye’si darbelerle, vesayetle veya terörle uğraşan değil, dünyaya uçak, otomobil ve teknoloji ihraç eden ama her şeyden önce bugünkü gibi insanlık ve merhamet ihraç eden bir ülke olacaktır. Yarınların Türkiyesi, Cumhuriyet’i kurup bize emanet eden büyüklerini gururlandıran bir Türkiye olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal etmiş bütün kahramanlarımızı, tüm Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Cumhuriyet Bayramımızı coşku ve gururla kutluyorum.

Süleyman SOYLU

İçişleri Bakanı