INTERPA 23. YÜRÜTME KURULU TOPLANTISI

Başkanlığını Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak’ın ve daimî sekretarya faaliyetlerini Polis Akademisinin yürüttüğü, 63 ülkeden 80 polis eğitim kurumu üyesi bulunan Uluslararası Polis Akademileri Birliği (INTERPA)’nın 30-31 Mayıs 2023 tarihleri arasında düzenlenen 23. Yürütme Kurulu Toplantısı Polis Akademisi koordinesinde gerçekleştirildi. Söz konusu toplantıya;  Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, Suudi Arabistan King Fahd Güvenlik Koleji Müdürü Ali Abdurrahman Alduaij, Katar Polis Akademisi Başkanı A.Rahman Al-Sulaiti, Belarus İçişleri Bakanlığı Akademisi Başkanı Aliaksandr Vasilyeu, Hindistan Ulusal Güvenlik Bilimleri Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Direktörü Profesör Naveen Chaudhary, Botswana Polis Koleji Müdürü Godfrey Lesego Phonchi, Endonezya Polis Akademisi Başkanı Krisno Halomoan Siregar, Maldivler Ulusal Polis Koleji Direktörü Ahmed Shifan, Kuzey Makedonya İçişleri Bakanlığı Polis Eğitim Merkezi’nden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Suza Trajkovska, Özbekistan İçişleri Bakanlığı Akademisi Başkanı Rustam Khatamov, Polis Akademisi Başkan Yardımcıları 1. Sınıf Emniyet Müdürü Fatih İnal ve 1. Sınıf Emniyet Müdürü Doç. Dr. Ufuk Ayhan, Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Müdürü Prof. Dr. Orçun İmga, İç Güvenlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Bayram Ali Soner, Trafik Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şenol Yaprak ve ülkemiz dâhil olmak üzere Belarus, Botswana, Endonezya, Hindistan, Katar, Kuzey Makedonya, Maldivler, Suudi Arabistan ve Özbekistan ülkelerinden 28 temsilci katılım sağladı.

INTERPA’nın 2023 yılı faaliyetleri arasındaki konferansın, 29-30 Ekim 2023 tarihlerinde “Doğal Afetler ve Teknolojik Kazalar Esnasında Polislik” teması ile Hindistan’da düzenlenmesine karar verildi.