INTERPA 9. Genel Kurul, 18. Yürütme Kurulu Toplantısı ve 9. Yıllık Konferansı Gerçekleştirildi

Başkanlığını Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak’ın, Daimî Sekretarya görevinin ise Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yürütüldüğü Uluslararası Polis Akademileri Birliği (INTERPA) 11-13 Aralık 2020 tarihleri arasında video konferans yöntemiyle 18. Yürütme Kurulu Toplantısını, Genel Kurul Toplantısını ve 9. Yıllık INTERPA Konferansını 32 ülke, 38 kurum ve 2 kuruluştan olmak üzere toplamda 118 temsilcinin katılımıyla gerçekleştirdi.

18. Yürütme Kurulu Toplantısı ve 9. Genel Kurul Toplantısı 11 Aralık 2020 tarihinde video konferans yöntemiyle gerçekleştirilmiş olup Macaristan Kamu Güvenliği Üniversitesi, Filipin Ulusal Polis Akademisi ve Hindistan Rashtriya Raksha Üniversitesinin yeni üye olarak katılımıyla Birliğin üye sayısı 59 ülkeden 76 kuruma yükseldi. Ayrıca, toplantıda INTERPA’nın gelecekteki faaliyetlerine ilişkin kararlar alındı.

9. Yıllık INTERPA Konferansı 12-13 Aralık 2020 tarihlerinde “Polis Akademilerinin Yakın Gelecekte Karşılaşabilecekleri Zorluklar” konulu başlığında video konferans yöntemiyle gerçekleştirilmiş olup;

12 Aralık 2020 tarihinde;

• İlk oturum, “Polis Eğitiminin Gelişiminde Yeni Yaklaşımlar” konu başlığında Belarus, Katar, Macaristan ve Malezya temsilcilerinin sunumları ile gerçekleştirilmiştir.

• İkinci oturum, “Suç Araştırmalarında Yeni Teknolojilerin Uygulaması” konu başlığında Hindistan, İspanya ve Türkiye temsilcilerinin sunumları ile gerçekleştirilmiştir.

13 Aralık 2020 tarihinde;

• Üçüncü oturum, “Aşırıcılıkla Mücadelede Eğitim Yöntemleri” konu başlığında Arnavutluk, Çekya, Portekiz ve Türkiye temsilcilerinin sunumları ile gerçekleştirilmiştir.

Söz konusu faaliyet, INTERPA Başkanı ve Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak’ın INTERPA’nın küresel çapta değişen koşullara dinamik yapısı sayesinde uyum sağladığı ve bu çerçevede Birliğin faaliyetlerini sürdürmeyi devam edeceğini içeren kapanış konuşması ile sona ermiştir.