Kilis’te SİBERAY Bilgilendirme Faaliyetleri

Siber suçların gerçekleşmeden önlenmesi, maddi ve manevi zararın en aza indirgenmesi, farkındalık ve bilinçlendirme amacıyla çeşitli faaliyetlerin yapılması, hedefe yönelik içerikler üretilmesi ve eğitimler düzenlenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ortak projesi “SİBERAY Programı” oluşturularak faaliyetlerine başlamıştır. SİBERAY Programı kapsamında; dijital çağın bir sorunu olarak karşımıza çıkan teknoloji bağımlılığı, sakıncalı mobil oyunlar, siber zorbalık vb. gibi sosyal medyada karşılaşılabilecek tehlikelere karşı farkındalığın arttırılabilmesi adına; ortaokul, lise, üniversite öğrencileri ve aileleri, kamu kurum ve kuruluşları, iş ve meslek grubu çalışanlarına yönelik bilgilendirme yapılarak, internet ortamında suça maruz kalmamaları için eğitim faaliyetleri yapılması, basın/medya organları ile etkinliklerin duyurulması amaçlanmaktadır.
Kilis Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce proje faaliyetlerini içeren görsel ile basılı materyaller Kilis Belediyesi’ne ait ilan panolarında, halkın yoğun olarak bulunduğu otobüs duraklarında ve dijital ilan tahtalarında yayımlanmış, il/ilçe sınırları içerisinde bulunan kamu kurum ve kuruluşları ile umuma açık işyerlerine afişler asılmıştır.

SİBERAY Programının sosyal medya hesaplarının;
www.siberay.com
www.facebook.com/siberayegm
www.insagram.com/siberayegm
www.twitter.com/siberayegm,
Kilis İl Emniyet Müdürlüğü ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarının sosyal medya hesapları ile etkileşimi yapılmıştır.
“SİBERAY Programı” kapsamında yapılan etkinliklerle;
Teknoloji Bağımlılığı,
Ebeveynler İçin Siberay,
Siber Zorbalık,
Mobil Bankacılık,
Sosyal Medya Bağımlılığı,
Ücretsiz Wi-fi Ağları,
Siber Dünyada Zaman Yönetimi,
Oltalama (Phishing) Nedir?
Güçlü Şifre Oluşturma,
Sakıncalı Mobil Oyunlar,
Bilgi Kirliliği, vb.
konularda toplumda farkındalık oluşturulması amaçlanmaktadır.