Mobil Trafik Eğitim Tırı’nda 5 Bin 584 Çocuk Trafik Eğitimi Aldı

İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde erken yaştaki çocuklarda trafik bilinci ve farkındalığının oluşturulması amacıyla hayata geçirilen Mobil Trafik Eğitim Tırında, çocuklara trafik eğitimi verilmeye devam ediliyor. Başladığı günden bu yana 12 ilde, 120 okulda, 5 bin 584 ilkokul öğrencisine trafik eğitimleri verilen, Mobil Trafik Eğitim Tırına, bir yenisi daha eklendi. Trafik eğitimleri için hazırlanan 2’nci tır da yarından itibaren eğitimlere başlanacak.

İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında Eylül ayında Mobil Trafik Eğitim Tırı Eğitim İşbirliği Protokolü imzalanmış, bu kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğüne bir adet tır tahsis edilmişti. Söz konusu tırın, modernizasyonu sağlandı. Mobil Trafik Eğitim Tırı öğrencilerin ilgisini çekecek görsellerle ve trafik işaretleriyle süslendi. Ses sistemi, akülü çocuk arabaları, lcd televizyon, minyatür trafik işaretleri ve minyatür trafik lambaları, ikaz dubası, minyatür futbol kalesi ve futbol topu, 115 metrekare boyutunda baskılı trafik eğitim brandası ile de trafik eğitimleri vermeye uygun hale getirildi.

12 İlde, 120 Okulda 5 Bin 584 Öğrenciye Eğitim Verildi

Mobil Trafik Eğitim Tırı ile şimdiye kadar Bolu, Sakarya, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Manisa, İzmir, Uşak, Afyonkarahisar, Kırıkkale, Kırşehir ve Yozgat olmak üzere toplam 12 ilde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 120 okulda 5 bin 584 ilkokul öğrencisine trafik eğitimleri verildi.

İkincisi Yarın Yola Çıkıyor

Emniyet Genel Müdürlüğüne tahsis edilen 2’nci tırın yenileme işlemleri tamamlanarak, Mobil Trafik Eğitim Tırı haline dönüştürüldü. 2’nci Mobil Trafik Eğitim Tırı ile eğitim faaliyetlerine 11 Kasım’dan itibaren Konya, Aksaray, Niğde, Nevşehir ve Kayseri illerinde ilkokul öğrencilerine trafik eğitimleri verilmeye başlanacak.

20 Öğrenci Sınıf Ortamından Eğitim Görebiliyor

Mobil Trafik Eğitim Tırı’nda 20 öğrenci sınıf ortamında teorik ve uygulamalı olarak  trafik güvenliği konusunda eğitim görebiliyor. Tır içerisinde bulunan 2 adet lcd televizyon sayesinde çocuklara temel trafik eğitimleri veriliyor. Eğitim brandası ve akülü araçlarla tır yakınına kurulan trafik eğitim parkuru sayesinde okul geçit görevlileri ve eğitici personel ile birlikte öğrencilere yaya geçitlerini kullanma, karşıdan karşıya geçme kuralları, okul geçitlerini kullanma kuralları, geçiş önceliği bulunan araçlara yol verme kuralları, geçme ve geçilme kuralları öğretiliyor.