POLİS AKADEMİSİ III. TRAFİK GÜVENLİĞİ ÇALIŞTAYI

14 Eylül 2023 Perşembe günü Polis Akademisi Trafik Enstitüsü tarafından “İncinebilir Yol Kullanıcıları” ana temasıyla “III.Trafik Güvenliği Çalıştayı” düzenlendi.

Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, Trafik Başkanı 1. Sınıf Emniyet Müdürü Muhittin Ayhan ve Trafik Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şenol Yaprak’ın açılış konuşmaları ile başlayan çalıştay; Jandarma Genel Komutanlığı Trafik Daire Başkanı Jandarma Albay Özgür Ecevit Taşçı, Polis Akademisi Başkan Yardımcıları 1.Sınıf Emniyet Müdürü Doç. Dr. Ufuk Ayhan, Prof. Dr. Bayram Ali Soner, İç Güvenlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sıtkı Yıldız, Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Yayla, Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Coşkun Taştan ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Türkiye Belediyeler Birliği, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden temsilcilerin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Çalıştay; “İncinebilir Yol Kullanıcı Grupları”, “İncinebilir Yol Kullanıcıları İle İlgili Uygulama Örnekleri” ve “İncinebilir Yol Kullanıcıları Güvenliğinde Denetim Faaliyetleri” oturumları ile ele alındı.