ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ ONURUNA YEMEK PROGRAMI DÜZENLENDİ

Türk Polis Teşkilatının 174’üncü kuruluş yıl dönümünde şehit ve gazi aileleri onuruna yemek programı düzenlendi.

Programa İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, İçişleri Bakan Yardımcıları Sayın Muhterem İnce, Sayın Mehmet Ersoy, Sayın Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil, Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Celal Uzunkaya, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Sayın Arif Çetin, Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Sayın Ahmet Kendir, şehit ve gazi ailelerinin yanında çok sayıda üst düzey yönetici, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileri ile Teşkilat personeli katıldı. Program şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duanın ardından başladı.

Programda konuşma yapan İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, kara sınır güvenliğinden denizlerdeki her türlü kaçakçılıkla mücadeleye, terörle mücadeleden uyuşturucu meselesine, organize suçlardan siber suçlarla mücadeleye, asayişten trafik güvenliğine kadar her noktada ciddi bir gayretin içinde olduklarını vurgulayarak, “Bugün PKK bitme noktasına gelmiştir. Sıklıkla ifade ediyorum, dağlarda 700 civarında silahlı terörist kaldı. Mücadele ettiğimiz tüm terör örgütlerinin özellikle lider kadrolarına ciddi darbeler vurduk. DHKP-C'nin Türkiye içinde lider kadrosundan hiç kimse kalmadı. Bütün terör örgütlerinden sadece yılbaşından bugüne kadar 13, 2017 yılından bugüne kadar da toplam 259 üst düzey terörist etkisiz hale getirildi. Sadece yılbaşından bugüne kadar örgüte katılım 26, ikna edilerek adalete teslim edilen terörist sayısı ise 66'dır. 2017 yılından bugüne kadar etkisiz hale getirilen toplam PKK'lı terörist sayısı 3 bin 528'dir.” açıklamalarında bulundu.

‘Şehitlik ve gazilik, milletimiz için şereflerin en yücesidir’

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya ise programda yaptığı konuşmada; “174 yıllık tarihine nice şan, şeref ve kahramanlık destanlarını sığdıran, kuruluşundan bugüne milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş Türk Polis Teşkilatı, bugün de aynı yüksek vatanseverlik ruhu ve heyecanıyla ülkemizin dört bir yanında, halkımızın can ve mal emniyetin sağlamakta, ülkemizin birlik ve bütünlüğü ile huzur ve güvenliğini temin ve tesis etmekte ve her geçen gün gelecek nesillere gururla anlatılacak yeni kahramanlık destanları yazmaktadır.” dedi.

Uzunkaya şehit ve gazilerin varlığı sayesinde Emniyet Teşkilatının daha güçlü ve daha gururlu bir şekilde milletin hizmetinde olduğunu belirterek, “Şehitlik ve gazilik, milletimiz için şereflerin en yücesidir. 15 Temmuz hain darbe girişiminde de vatan ve millet söz konusu olduğunda bu kutsal vatan için en büyük bedeli en kıymetli varlıkları olan canlarıyla ödeyen 251 şehidimiz bizlere vatanseverliğin en güzel öğretisini hafızalarımıza kazıyarak ezberletmiş, en kıymetli varlıkları olan canlarını ortaya koyarak bir ülkenin istiklali ve istikbali için neler yapılabileceğini bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Türk Polis Teşkilatı ayrılmaz bir parçası olduğu milleti ile birlikte o gece 63şehit ve 283 gazisiyle bu yeniden diriliş destanında çok büyük bir rol üstlenmiştir.” dedi.

Konuşmaların ardından yemeğe geçilen programın devamında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya şehit ve gazi aileleri ile yakından ilgilendi. Programda sergilenen tarihi polis üniformaları da yoğun ilgi gördü.