SOSYAL HİZMETLER VE SAĞLIK DAİRE BAŞKANLIĞI FAALİYETLERİ

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle 01 Aralık 2023 Cuma günü Teşkilatımız farklı birimlerinde görev yapan personelimizin de katılımıyla Doğan Çağlar Ortopedik Engelliler Okullarına ziyaret düzenlenerek, öğrencilerle birlikte yemek organizasyonu ve hediye takdimi gerçekleştirilmiş, engelli öğrencilerimizin moral ve motivasyonuna katkı sağlanmıştır.

24 Kasım Öğretmenler Günü

Ağaç Dikimi

Cumhuriyetimizin 100.Yılı Kutlamaları kapsamında Bakanlığımızca gerçekleştirilecek etkinlikleri belirlemek üzere 16 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilen koordine toplantısında alınan kararlar ve ilgi yazı gereği; 11 Kasım 2023 “Milli Ağaçlandırma Günü”nde Jandarma, Sahil Güvenlik ve Emniyet Teşkilatının katılımıyla Ankara ili Yenimahalle ilçesi Yenibatı mahallesi 269-270 nolu ağaçlandırma sahasında Genel Müdürlüğümüz adına 11 Kasım 2023 Cumartesi günü 100.Yıl Hatıra Ormanı oluşturulmuştur.

Avrupa Trafik Polis Teşkilatları Bölgesel Ağı 1. Toplantısı

08-10 Kasım 2023 tarihleri arasında İstanbul Bakırköy’de düzenlenen Avrupa Trafik Polis Teşkilatları Bölgesel Ağı 1. Toplantısı kapsamında katılım sağlayan 35 ülke ve 14 uluslararası kuruluş temsilcisine Polis Müzesi’nin tanıtımı yapılmış; Polis Müzesi Sergi Alanımızı İçişleri Bakan Yardımcımız Mehmet Aktaş, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Caner Tayfur, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Trafik Başkanı Muhittin Ayhan ziyaret etmişlerdir.

Cumhuriyet’in 100. yılı kutlama etkinlikleri

Cumhuriyet’in 100. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ile koordine olunarak ‘‘Cumhuriyet’in 100. Yılında Polis Müzesi’nde 100 Okul’’ projesi geliştirilerek hayata geçirilmiş, proje kapsamında Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’nden Atlı Polis Birliği ve Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı’ndan Polis Görev Köpekleri getirilerek Müzemizi ziyaret eden öğrenciler ile etkinlik yapılmıştır.

Havalı Tabanca Atış Müsabakası

Cumhuriyetimizin 100.Yıl Kutlamaları kapsamında Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığı, Özel Harekât Başkanlığı, Gaziler Engelli Spor Kulübü ve Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu işbirliğinde teşkilatımız gazilerinin katılımıyla 25-27 Ekim 2023 tarihleri arasında Özel Harekât Başkanlığı Şehit Mustafa Yavaş Havalı Tabanca Atış Poligonunda havalı tabanca atış eğitimi, müsabakası ve ödül töreni düzenlenmiştir.