Tunceli TDP Şube Müdürlüğü Bilgilendirme Faaliyetlerinde Hız Kesmiyor

Tunceli’de Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü “Mahalle Polisliği” faaliyetleri kapsamında; 22.02.2021-25.02.2021 tarihleri arasında Cumhuriyet Mahallesi muhtarı, mahallede bulunan esnaflar ve PTT şubesi; hırsızlık, mal varlığına karşı işlenen suçlar, afet ve acil durumlar karşısında yapılması gerekenler gibi konularda bilgilendirme faaliyeti yapılarak, 132 adet Afet ve Acil Durumlar Eğitim Kiti ve el broşürü dağıtımı yapılmıştır.
Milli Eğitim Bakanlığının Anadolu Masalları Projesi kapsamında Tunceli İl Milli Eğitim Müdürü ve Tunceli İl Emniyet Müdürünün katılımlarıyla, anaokullarında yüz yüze yürütülen masal okuma faaliyeti için Anafatma, Atatürk, Zübeyde Hanım, Vilayetler ve Elti Hatun Anaokullarına gidilerek toplamda 220 çocuğa masal anlatılmış, ardından  Türk bayrağı dağıtılmıştır. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünün okul giriş ve çıkışlarındaki trafik güvenliğinin sağlanması amacına yönelik Tunceli’de bulunan Anafatma Anaokulu önünde yapmış olduğu faaliyet kapsamında, 2 servis şoförü ve 22 çocuğa bilgilendirme yapılarak Kovid-19 broşürü dağıtılmıştır.
Tunceli Atatürk Mahallesinde bulunan pazar yerindeki kadın esnaflar ziyaret edilerek Kovid-19 ve KADES (Kadın Acil Destek) uygulamasının telefonlara indirilmesi ve kullanılması hususlarında bilgilendirme yapılmıştır. Toplamda 30 vatandaşımıza 60 adet el broşürü dağıtımı yapılmıştır. Ayrıca ziyaret edilen mahallelerde “Aşı sıranız gelmiştir. Lütfen linke tıklayın.” gibi telefon dolandırıcılığına itibar edilmemesi konusunda 40 esnafımıza ve 55 vatandaşımıza bilgilendirme çalışması yapılmıştır.