1. ULUSLARARASI POLİS VE CEZA HUKUKU SEMPOZYUMU

7-8 Ekim  tarihleri arasında Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Ceza Adaleti Ana Bilim Dalı koordinatörlüğünde Antalya’da “Önleyici Polislik Tedbirleri” temasıyla  1. Uluslararası Polis ve Ceza Hukuku Sempozyumu gerçekleştirildi.

Söz konusu sempozyuma; İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, Yargıtay 1. Başkan Vekili Ceza Kurulu Başkanı Eyup Yeşil, İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hanife Öztürk Akkartal, Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk, Sayıştay 7. Dairesi Başkanı Abdullah Şimşek, Yargıtay 5. Ceza Dairesi Başkanı Yaşar Şimşek, Polis Akademisi Başkan Yardımcıları 1. Sınıf Emniyet Müdürü Doç. Dr. Ufuk Ayhan, Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Müdürü Prof. Dr. Orçun İmga, Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Bayram Ali Soner, Trafik Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şenol Yaprak, Antalya İl Protokolü, Adalet Bakanlığı, Yargıtay, Sayıştay, Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığından 5 Müfettiş, 8 Polis Okulu Müdürü, Jandarma Genel Komutanlığı’ndan temsilciler, yerli ve yabancı 18 üniversiteden çok sayıda öğretim üyesi katılım sağladı. Sempozyum “Önleyici Polislik Tedbirlerine Güncel Yaklaşımlar”, “Önleyici Polislik Tedbirlerinin Temel İnsan Hak ve Özgürlükleri Üzerindeki Etkisi”, “Klasik Önleyici Polislik Tedbirleri”, “Karşılaştırmalı Hukukta Önleyici Polislik Tedbirleri”, “Modern Önleyici Polislik Tedbirleri”, “Ceza Muhakemesinde Önleyici Polislik Tedbirlerinin Delil Değeri” oturumları ile ele alındı.