1. ULUSLARARASI SUÇ ARAŞTIRMALARI SEMPOZYUMU

21-23 Ekim tarihleri arasında Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Suç Araştırmaları ve Kriminoloji Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde Antalya’da “Disiplinlerarası Yaklaşımlar” temasıyla “1. Uluslararası Suç Araştırmaları Sempozyumu” düzenlendi.

Söz konusu sempozyuma; İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı 1. Sınıf Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Samsun İl Emniyet Müdürü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Konya İl Emniyet Müdürü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Engin Dinç, Antalya İl Emniyet Müdürü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Antalya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, Karaman İl Emniyet Müdürü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Ayhan Taş, Polis Akademisi Başkan Yardımcısı 1. Sınıf Emniyet Müdürü Doç. Dr. Ufuk Ayhan, Sinop İl Emniyet Müdürü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner, Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Müdürü Prof. Dr. Orçun İmga, 4 Polis Başmüfettişi, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Merkez ve Taşra Teşkilatı, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanlığı, Polis Meslek Yüksekokulu ve Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürleri, ülkemiz ve yurtdışındaki üniversitelerden akademisyenler katılım sağladı. Sempozyum “Suç Araştırmalarında Kriminal Yaklaşımlar-1”, “Suç Araştırmalarında Psikolojik Yaklaşımlar”, “Çocuk Bağlamında Suç Araştırmaları”, “Suç Araştırmalarında Kriminal Yaklaşımlar-2”, “Farklı Perspektiflerden Suç Araştırmaları-2”, “Kent ve Çevre Bağlamında Suç Araştırmaları”, “Farklı Ülkelerden Uygulama Örnekleri”, “Farklı Perspektiflerden Suç Araştırmaları”, “Medya ve Hukuk Çalışmaları” oturumları ile ele alındı.