15 Temmuz, Türk Milleti’nin Yeniden Dirilişinin Adıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, “15 Temmuz, Türk Milleti’nin yeniden dirilişinin, yeniden şahlanışının, iradesine yönelen saldırılar karşısında tekrar kıyama kalkmasının adıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü nedeniyle, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde düzenlenen programa katıldı.Eşi Emine Erdoğan ile birlikte 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nı ziyaret ederek, şehitler için yapılan duaya eşlik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde düzenlenen programda halka hitap etti.

Konuşmasında, “Bugün hem derin bir kederi hem de büyük bir gururu aynı anda yüreğimizde hissediyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Bir taraftan 251 vatandaşımızı bir gecede kaybetmenin hüznünü tekrar yaşarken, diğer taraftan da dünyada eşine az rastlanır bir direnişe imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Bir yandan daha ömrünün baharındaki 16-17 yaşındaki gencecik fidanları toprağa vermenin acısını yeniden duyarken, aynı zamanda da vatanımızı kurtarmanın onurunu hissediyoruz. Şüphesiz hiçbir zafer, altın tepside sunulmaz. Fetih sancağı, kolayca burca dikilmez. Bedel ödemeden hiçbir başarı elde edilmez. Tarihimiz boyunca kazandığımız her zaferin gerisinde fedakârlık vardır, azim, dirayet ve cesaret vardır.”

“Bu mücadelenin ve zaferin sahibi 81 milyonun tamamıdır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz zaferimiz büyük bir fedakârlığın eseridir. Bu zafer, milletimizin direnişi yanında o gece tanklara, uçaklara meydan okuyan şehit ve gazilerimizin cesaretinin sonucudur. Silah ve bomba seslerinin gecenin karanlığını deldiği o gece Türk Milleti, cesareti, dirayeti ve mücadelesiyle bu topraklarda Çanakkale ruhunun, Kuvayı Milliye şuurunun hâlen diri olduğunu göstermiştir. Bu millet FETÖ eliyle Türkiye’nin hizaya sokulmasına, terbiye edilmesine, müstemlekecilerin uydusu hâline getirilmesine izin vermemiştir. 15 Temmuz, Türk Milleti’nin yeniden dirilişinin, yeniden şahlanışının, iradesine yönelen saldırılar karşısında tekrar kıyama kalkmasının adıdır” dedi.

15 Temmuz’un, millî iradenin vesayete, cesaretin ihanete, milletin hainlere galebe çaldığı, insanlık tarihine altın harflerle yazılmış büyük bir demokrasi mücadelesinin adı olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Bu mücadelenin ve zaferin sahibi 81 milyonun tamamıdır. 15 Temmuz, tüm Türkiye’nin, milletimizin tüm fertlerinin zaferidir. 15 Temmuz bizimle beraber dünyanın dört bir yanında adalet ve özgürlük mücadelesi veren tüm mazlumların zaferidir.

“15 Temmuz Zaferi Türkiye’nin önünde yeni kapılar araladı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Ülke hudutlarımız içerisinde artık sabotajlara, karartma eylemlerine maruz kalmadan tüm terör örgütleriyle çok daha başarılı mücadele yürüttük. Ayrıca, Türkiye’yi vesayetin boyunduruğundan tamamen kurtaracak, demokrasimizin önünü açacak, yönetim sistemimizi kalıcı istikrara kavuşturacak önemli adımlar attık. Artık yönetim sistemimizi malum değiştirdik ve yeni yönetim sistemiyle birlikte Türkiye’nin gerek ülkemizde, gerek tüm dünyada sıçrayışını hep birlikte göreceğiz, bundan hiç endişeniz olmasın.”

Kimin nerede nasıl tavır takındığını çok iyi bildiklerini, kimin kimlerle iş tuttuğunun farkında olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Umutlarını FETÖ’cü cuntaya bağlayanların olayların seyri değişince nasıl hayal kırıklığı yaşadıklarını, nasıl öfkelendiklerini de biliyoruz. İlişkilerimizi belirlerken diğer konular yanında darbe teşebbüsüne karşı tavrı da dikkate aldık, alıyoruz, alacağız. Bunun yanında gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında FETÖ ile mücadelemizi aralıksız devam ettireceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz bize şu hakikati bir kez daha gösterdi. Bu millet, asil bir millettir. Bu millet, cesur bir millettir. Bu millet, kahraman millettir. Bu millet, hürriyetine canı pahasına sahip çıkan bir millettir. Bu millet, vatanı söz konusu olduğunda aynı safta buluşma erdemi gösteren necip bir millettir. Türkiye’de demokrasinin de, bağımsızlığımızın da en büyük garantisi, ferdi ve hizmetkârı olmaktan her zaman şeref duyduğum işte bu millettir” dedi.

Bu topraklarda 15 Temmuz ruhu ayakta oldukça Türkiye’yi yolundan alıkoyabilecek hiçbir gücün olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının sonunda, “Şehitlerimizin fedakârlığı, gazilerimizin cesareti sayesinde hiç şüpheniz olmasın, hiç tereddüdünüz olmasın, ülkemizin ve milletimizin geleceği aydınlıktır” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Gününde, ebediyete uğurlanan şehitleri rahmet ve minnetle yâd ederek tamamladı.