15 Temmuz’u Unutmadık

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Karşıyaka Mezarlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü, Havacılık Daire Başkanlığı ve Özel Harekat Başkanlığı’nda anma programları düzenlendi.

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ve Emniyet Genel Müdür Vekili Erhan Gülveren 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Karşıyaka Mezarlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü, Havacılık Dairesi Başkanlığı ve Özel Harekat Başkanlığı’nda düzenlenen anma programlarına katıldı.15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününde ilk olarak Karşıyaka Mezarlığı’ndaki 15 Temmuz Şehitliği’nde şehitlerin kabirleri ziyaret edildi ve kabirlerine çiçekler bırakıldı. Burada düzenlenen törene, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ankara Valisi Ercan Topaca, Emniyet Genel Müdür Vekili Erhan Gülveren, Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz katıldı.

Karşıyaka Mezarlığı ziyaretinden sonra 7 şehit verdiğimiz ve personelimizin alçaklara karşı kahramanca mücadele verdiği Ankara Emniyet Müdürlüğünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü dolayısıyla bir anma programı düzenlendi. Şehit aileleri ve gazilerimizin iştirak ettiği programa, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce, ​Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu, Emniyet Genel Müdür Vekili Erhan Gülveren, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları, Ankara Emniyet Müdürü, Daire Başkanları ile çok sayıda teşkilat personeli ve vatandaşımız da katıldı.

Kahramanların isimleri tek tek okundu

Şehitlerimizin anısına düzenlenen video gösteriminin ardından Havacılık Daire Başkanlığı ve Özel Harekat Başkanlığı’nda yapılacak anma törenine geçildi. Şehit aileleri ve gazilerimizin katıldığı Gölbaşı yerleşkesindeki programa, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce, Emniyet Genel Müdür Vekili Erhan Gülveren, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Sahil Güvenlik Komutanı Vekili Tuğamiral Bülent Olcay, Ankara Valisi Ercan Topaca, milletvekilleri, Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları ile çok sayıda  personel ve Polis Akademisi öğrencisi katıldı.

Şehit olan kahramanlarımızın isimleri tek tek okunurken bahçede bulunan Polis Akademisi öğrencilerinin ve katılımcıların “Burada” demeleri ile duygulu anların yaşandığı programda, 15 Temmuz’da vatanı hainlerden korurken Gazilik mertebesine yükselen Polis Memuru Erol Ay ve 2’nci Sınıf Emniyet Müdürü Şehit Önder Güzel’in eşi Yeşim Güzel de birer konuşma yaptılar.