21’inci Dönem Pomem Öğrencileri Mezun Oldu

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve Emniyet Genel Müdür Vekilimiz Erhan Gülveren Arnavutköy Polis Meslek Eğitim Merkezinde (POMEM) düzenlenen 21’inci dönem mezuniyet törenine katıldı.

Arnavutköy POMEM’ den mezun olan 616 öğrenci için 19.07.2018 tarihinde mezuniyet töreni düzenlendi. Mezuniyet törenine İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Emniyet Genel Müdür Vekilimiz Erhan Gülveren, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Arnavutköy POMEM Müdürü Vedat Mercan, Emniyet Teşkilatının üst düzey yöneticileri, öğrencilerin aileleri ve teşkilat mensupları katıldı.

Mezun olacak öğrencilerin yerlerini alması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende daha sonra, dönem birincisi Çağla Nur Kaya mezunlar adına bir konuşma yaptı ve yaş kütüğüne plaket çaktı. Bakanımız Sayın Soylu burada yaptığı konuşmada; “Cenab-ı Allah bütün 15 Temmuz şehitlerimize, terörle mücadele ederken veya suçlularla, kötü insanlarla, kötülükle mücadele ederken, bu millet uğruna, bu bayrak uğruna, bu vatan uğruna şehit düşmüş bütün evlatlarımıza, polisimize, jandarmamıza, askerimize, korucumuza, gani gani rahmet eylesin. Bizleri şefaatlerinden mahrum eylemesin. Cenab-ı Hak bizlere tekrar böyle acılar yaşatmasın.” dedi.

“Hep birlikte güçleniyoruz”

Suça ve suçluya karşı önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Bakanımız Sayın Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Mücadelede bir çığ gibi büyüyor, hep birlikte güçleniyoruz. Şunu net olarak ifade etmek isterim ki, emniyet teşkilatımızda FETÖ ile mücadele sürecinin, 15 Temmuz'un, personel noktasındaki bütün tahribatı kapatılmıştır ve artıya geçilmiştir. Önümüzdeki dönemde, yeni hükümet sistemimizin sağladığı güçlü ve hızlı karar alma mekanizmasının da verdiği avantajla çok daha büyük başarılara hep birlikte imza atacağız. Özellikle uyuşturucu, asayiş ve trafik konularında çok önemli işler yaptık, kapasitemizi hızlıca arttırıyoruz. Uyuşturucuda 2016'nın ilk 6 ayında 4 bin 33 uyuşturucu satıcısını tutuklamıştık. 2017'nin ilk 6 ayında tutuklama sayımız 10 bin 660 olmuştu, bu yıl haziran sonu itibarıyla da torbacısından baronuna kadar 12 bin 309 zehir taciri cezaevine konuldu. ”

“Vicdanınızı asla elden bırakmayın”

Polis adaylarına hitaben “Birazdan yemin edeceksiniz.” diyerek sözlerine başlayan Bakanımız Sayın Soylu “ Bize, kendinize, Cenab-ı Allah’a bir söz vereceksiniz. Edeceğiniz yemin ağır bir yemindir. Alacağınız yük, ağır bir yüktür. her kelimesini iyi dinleyin. Her kelimesini sadece dilinizle değil yüreğinizle tekrar edin. İki rehberden ayrılmayın. Birisi kanun, diğeri vicdan. Asla kanun dışı bir işin içinde olmayın. Eliniz harama gitmesin. Kanunun yasak saydığı hiçbir işin içinde olmayın. Hırslarınız ve hevesleriniz sizi aldatmasın. Aklınızı başkasına kiraya vermeyin. Ve ikinci rehberiniz de vicdanınızdır. Vicdanınızı, merhametinizi asla elden bırakmayın. Elinizde silah olacak. Sakın buna güvenip de kimseye zulmetmeyin. Bu meslek mazlumun duasını alma mesleğidir. Duasını bırakıp da mazlumun ahını almayın. Ben bu vesileyle hepinize mesleklerinizde ve bu yeni hayatınızda başarılar diliyorum.”

“Emniyet Teşkilatı fedakarca çalışıyor”

Emniyet Genel Müdür Vekilimiz Sayın Erhan Gülveren de Emniyet Teşkilatının kurulduğu günden beri demokrasiye inanan, temel hak ve özgürlüklere saygılı, hukukun üstünlüğünü benimsemiş çağdaş bir yönetim anlayışıyla görev ve sorumluluklarını özveriyle yerine getirebilmek için fedakarca çalıştığını ifade etti. Gülveren ‘Genç Meslektaşlarım!’ diyerek mezun olacak gençlere seslendi ve devamında, “Canınız pahasına çalışmaktan ve vicdanınızı rahatlatana kadar doğruyu bulma çabasından asla vazgeçmeyin. Bir grubun veya şahsın değil, milletin ve devletin polisleri olduğunuzu asla unutmayın. Her daim sadakatiniz devletimize, hizmetiniz her şeyin en güzelini hak eden aziz Türk Milletine olsun.” dedi. Tören dereceye giren ilk üç öğrenciye hediyelerinin verilmesi, mezun olan öğrencilerin yemin etmesi ile sona erdi. 19.07.2018 tarihi itibariyle ülke genelinde toplam 19 Polis Meslek Eğitim Merkezi’nden toplam 9180 öğrenci mezun olarak Türk Polis Teşkilatına katılacak.