28. DÖNEM POMEM MEZUNİYETİ

Polis Akademisi’ne bağlı 22 Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde eğitimlerini başarıyla tamamlayan 9.416 polis memuru (7.474 erkek, 1.942 kadın) 12 Şubat Pazar günü Emniyet Teşkilatı saflarına katıldı.

Polis Akademisi’ne bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezleri’nde eğitim gören 28. Dönem POMEM öğrencileri eğitimlerini başarıyla tamamlayarak mezun oldu. Eş zamanlı olarak 22 Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen törenler ile 9 bin 416 polis memuru teşkilatımız saflarına katıldı. Okulları depremden zarar gören Malatya POMEM mezunları için ise Ankara’da tören düzenlendi. Polis Akademisi Gölbaşı yerleşkesi Nazım Canca Spor Salonu’nda düzenlenen mezuniyete; İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları 1. Sınıf Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, 1. Sınıf Emniyet Müdürü Ahmet Şengün,  EGM Teftiş Kurulu Başkanı 1. Sınıf Emniyet Müdürü Fenni Gürsel, EGM 1. Hukuk Müşaviri 1. Sınıf Emniyet Müdürü Dr. Ziyaettin Kaygusuz, Polis Akademisi Başkan Yardımcıları 1. Sınıf Emniyet Müdürü Fatih İnal, 1. Sınıf Emniyet Müdürü Doç. Dr. Ufuk Ayhan, Malatya POMEM Müdürü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Faruk Nalçacı, Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Müdürü Prof. Dr. Orçun İmga, Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Bayram Ali Soner, Akademi Emniyet Müdürleri, Akademisyenleri ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

“Milletimize Hizmet Yolunda Hepinize Başarılar Diliyorum”

Törende Kahramanmaraş merkezli büyük deprem felaketiyle ilgili konuşmasına başlayan Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, “100 yılda bir gerçekleşen bir deprem felaketi sonucu milletçe tarihimizin en acı günlerini yaşıyoruz. Öncelikle depremin etkilediği 10 şehrimizdeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.  Bu acı günümüzde biz de Polis Akademisi olarak tüm polis okullarımızla birlikte depremzede vatandaşlarımıza ulaşmak amacıyla tüm imkânlarımızı seferber ettik. Yardım malzemelerini bölgeye hızla intikal ettirdik. Hava şartlarının zorluklarına rağmen personelimiz afet bölgesine ulaştı ve çalışmalara katılarak fedakârca mücadele etti.” dedi.

“8 aydır zorlu eğitimlerini milletimize hizmet etme sevdasıyla, azimle, sabırla, yılmadan başarıyla tamamlayan 352’si Malatya olmak üzere toplam 9 bin 416 polis memurunu teşkilatımız saflarına katmanın gurunu yaşıyoruz.” diyen Çolak, mezun olan öğrencilere de seslenerek şu ifadeleri kullandı: “Sevgili arkadaşlar, çok zorlu geçen eğitimlerinizi başarıyla tamamladınız ve bu şanlı üniformayı giymeye hak kazandınız. Sizlerin burada bulunması, bu şanlı üniformaya layık görülmeniz yine aziz milletimizin mücadelesi ve kararlılığı sayesindedir. Bu sebeple, üstleneceğiniz tüm görevlerde başarılı olacağınıza bizler canı gönülden inanıyoruz. Sizlere öğretilen hukuk devleti ilkelerinden asla ayrılmadan, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerini koruma anlamında demokrasimizin değerli koruyucu neferi olarak milletimize hizmet yolunda hepinize başarılar diliyor, mezuniyetinizden dolayı sizleri kutluyorum. Yolunuz bahtınız açık olsun.”

“Yolunuz ve Bahtınız Açık Olsun”

Törende konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil de 6 Şubat’ta meydana gelen büyük depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anarak sözlerine başladı. Yakınlarını yitirenlere başsağlığı dileyen Erdil, “Kelimelerin anlatmak için kifayetsiz kaldığı bir acıyı millet olarak hep birlikte iliklerimize kadar hissederek yaşadık, yaşıyoruz.” dedi.  Konuşmasının devamında mezun olan öğrencilere seslenen Erdil, “Sizler mezuniyetinizle sadece ülkemizin değil bölgemizin ve aynı zamanda tüm dünyanın huzura ve barışa kavuşmasında kilit role sahip olan bir teşkilatın mensubu ve parçası olacaksınız.” diyerek şöyle devam etti, “Emniyet Teşkilatımızın, devletimizin ve milletimizin sizlerden beklentileri büyüktür. Fedakârca çaba göstererek beklentileri en üst seviyede karşılayacağınıza inancımız tamdır. Kamu görevlileri olarak bizlerin milletin hizmetinde memurlar olduğumuzu aklınızdan asla çıkarmayınız. Gücünüzü ve silahınızı milletin yanında, zalimlerin, zorbaların ve suçluların ise karşısında konumlandırmalısınız. Görevlerinizi icra ederken kanunlardan ayrılmamaya özellikle dikkat etmelisiniz. Kamu düzeni ancak kanuni sınırlar dâhilinde etkin bir şekilde korunabilir. Bu sınırlar dışına çıkmamak özellikle çok önem arz etmektedir. Vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerine azami saygı göstermelisiniz.”

Dünyanın hızla değişmekte olduğunu ve insanların da kendisini bu değişime adapte etmesi gerektiğini söyleyen Erdil, “Sizler de mesleğinizde gelişmeleri yakından takip etmek ve kendinizi bu alanda güçlendirmek zorundasınız.” dedi. Törenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Erdil, “Mezun olan arkadaşlarımızın eğitim sürecinde desteklerini esirgemeyen değerli öğretim üyelerimizi ve öğretim görevlilerimizi, evlatlarını yetiştirip bugünlere getirerek vatan nöbetine hazırlayan kıymetli ailelerimizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Evlatlarımızın bahtları, vatan ve millet yolunda hizmetleri daim olsun. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Tören, dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.