Afgan Kadın Polisler Mezun Oldu

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Polis akademisi Başkanlığı’na bağlı Sivas Polis Meslek Eğitim Merkezinden 5’inci Dönem Afgan Bayan Polis Eğitimi sonucunda, 250 Afgan bayan polis mezun oldu.

Afganistan ile Türkiye arasında yürütülen proje kapsamında 5’inci Dönem Afgan Bayan Polis Eğitiminin Mezuniyeti 5 Ocak’ta gerçekleşti. Mezuniyete; Afganistan İçişleri Bakanı Taj Mohammad Jahed, İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Sivas Valisi Davut Gül, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı/UNDP temsilcisi David Bruce, Japon İş birliği ve Kalkınma Ajansı/JICA temsilcisi Miyuki Konnai katıldı.

Sivas POMEM’de gerçekleşen tören; saygı duruşu, Türk ve Afgan Milli Marşlarının okunmasıyla başladı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk:
“Mezun olan kadın polislerimiz, sizler tarihi Türk Afgan dostluğunun timsali olacaksınız”
Türkiye'nin tarihten gelen sorumluluk duygusuyla hareket ettiğine değinen İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk: "Afganistan coğrafi olarak Türkiye'ye ne kadar uzaksa tarihi, siyasi, kültürel ve gönül bağı olarak da bir o kadar yakındır. Bu kardeşlik projesi neticesinde değerli Afganistan halkına Türkiye Cumhuriyeti olarak özellikle insan unsuruna katkı sağlamanın onurunu taşıyoruz. Mezun olan kadın polislerimiz sizler tarihi Türk Afgan dostluğunun timsali olacaksınız." dedi.

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok:
“Sadakatinizin devletinize, hizmetlerinizin de milletinize olması gerektiğini asla unutmayın”

Afgan bayan polislerinin kazandıkları bilgi ve donanımla ülkelerine döndüklerinde üstün bir hizmet anlayışıyla görevlerini ifa edeceklerine olan inancının tam olduğunu belirten Altınok: “Hukukun çizdiği sınırlar içerisinde hareket etmelisiniz. “Sadakatinizin devletinize, hizmetlerinizin de milletinize olması gerektiğini asla unutmayın.” şeklinde konuştu.

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok uluslararası iş birliğinin önemine değindiği tören konuşmasında şunları kaydetti: Halkın huzur ve geleceğinden emin bir şekilde yaşamını sürdürmesinin polis teşkilatlarının en temel görevlerinden biri olunduğuna vurgu yapan Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok sözlerini şöyle sürdürdü; “Ne var ki büyük bir hızla ilerleyen teknolojik imkanlar, suçların devamlı gelişerek takibinin zorlaşmasına, hatta uluslararası boyutlara ulaşmasına sebep olmaktadır. İşte bu noktada; hem değişim ve gelişim geçiren suçlar konusunda edinilen tecrübelerin paylaşımına hem de bu suçların sınır aşan niteliğe ulaştığında etkin bir ortaklık yoluyla mücadelesine, ülkelerin polis eğitim kurumlarının iş birliği yoluyla ortak programlar düzenlemesi, eğitim sistemlerinin ve personelin bilgi ve donanımlarının güncellenmesi noktasında büyük katkılar sağlamaktadır.” dedi.

Yıllardır devam eden Türk-Afgan kardeşliğine bir halka daha eklenerek sağlamlaştırıldığına vurgu yapan Altınok, mezun olan 250 Afganistanlı bayan polise meslek hayatlarında başarılar diledi.

Tören, öğrencilerin yemin etmesi, dereceye giren öğrencilere diploma ve hediyelerinin takdim edilmesi ile sona erdi.