ANTALYA'DA OKUL ÇEVRELERİ VE SERVİS ARAÇLARI DENETLENDİ

Antalya’da mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, ilköğretim, ortaöğretim ve üniversite çağındaki çocuk ve gençlerin her türlü suçtan uzak tutulması, eğitim ve öğretimin güvenli bir ortamda sürdürülebilmesi amacıyla Antalya genelinde belirtilen eğitim kurumları/okulların yakın çevresinde faaliyet gösteren umuma açık yerleri kapsayan “Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ve Servis Araçları Denetim Uygulaması” yapıldı. İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde, Asayiş, Çocuk, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele, Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri ve İlçe Emniyet Müdürlüklerine bağlı birimlerden (108) ekip ve (281) personel katılımı ile 13 Haziran 2022 Pazartesi günü gerçekleştirilen uygulamada; (253) okul çevresinde, (26) internet kafe, (11) oyun salonu (playstation), (36) kahvehane (17) iddia bayi, (37) büfe v.b yer,  (20) metruk bina, (51) park ve bahçeler denetlendi.  Uygulama kapsamında; (1.067) şahıs incelendi, (3) şahsın arandığı tespit edildi, (202) okul servis aracı olmak üzere toplam (536) araç denetlendi, (80) araca 48.490 TL idari para cezası uygulanmıştır.