ÇOCUK TRAFİK EĞİTİM PARKI AÇILDI

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Celal Uzunkaya “Çocuk Trafik Eğitim Parkı Açılış Törenine” katıldı.

İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve Emniyet Genel Müdürümüz Celal Uzunkaya kırmızı düdükleri bulunan beş öğrenci ile birlikte Ankara Kırıkkale yolunda havadan yol denetiminde bulunarak Kırıkkale’de Çocuk Trafik Eğitim Parkı açılış alanına geldiler. Törene ayrıca, Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Nuh Dağdelen ve çocuklar katıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sözlerine Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nın hayırlı olması dileğinde bulunarak başladı.

Kırıkkale’de “Mini Çocuk Şehri” Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nın açılış töreninde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “2014 yılında hayata geçirilen 3-17 yaş çocuklara yönelik Trafik Dedektifleri Eğitim Projesi kapsamında şimdiye kadar 4 milyon öğrencimize ulaşmış olduk. 2019 yılı 4 aylık dönemde ise yaklaşık 500 bin çocuğumuza temel trafik eğitimi verdik. 2019 yılı sonu hedefimiz ise 1,5 milyon çocuğumuza eğitim verebilmektir.” dedi.

Geleceğin trafiği bu parkta planlanıyor

2018’de Çocuk Trafik Eğitim Parkların da 132 bin 963 öğrenciye, 2019 yılı 3 aylık dönemde de 2 bin 816 öğrenci eğitim verildiğini kaydeden Soylu, “Trafik konusunda aldığımız, tedbirlerin ve attığımız adımların iki boyutu var. Birincisi, mevcut sürücü ve yayalarımız ile ilgili bunlarla ilişkin aldığımız tedbirler ve yaptığımız ikazlar, otoyolda yaptığımız hız denetimleri, maket trafik ekibi uygulaması ve daha pek çok denetim uygulaması. 10 yıl sonra da “lütfen emniyet kemeri takın”, “aşırı hız yapmayın”, “kırmızı ışıkta durun”, “direksiyon başında cep telefonu kullanmayın” gibi ikazlar yapmakla uğraşmayın istiyoruz. İşte çalışmalarımızın ikinci boyutu ve burada açılışını yapacağımız bu güzel eserin de amacı budur. Geleceğin trafiğini planlamada, trafik güvenliği için çocuklarımızın doğru alışkanlıklarla donanmış bilinçli sürücüler ve yayalar olarak yetişmesinde, Çocuk Trafik Eğitim Parklarının çok etkili olacağına inanıyoruz. Halen ülkemiz genelinde 39 ilde 79 adet çocuk trafik eğitim parkı var. 2018'de Çocuk Trafik Eğitim Parkların da 132 bin 963 öğrenciye, 2019 yılı 3 aylık dönemde de 2 bin 816 öğrenci eğitim verildi.”  açıklamalarında bulundu.

81 ilde eğitim planlaması yapılacak

Soylu, “2019 yılı sonu hedefimiz ise 1 milyon 500 bin çocuğa eğitim verebilmektir. Bu eğitimlerimizin yanı sıra çok etkili kampanyalar da gerçekleştirdik. Kurban Bayramı döneminde, 'Bu Bayram Ben de Trafik Polisiyim' ve 'Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük' kampanyalarını hayata geçirdik. Bu çalışmalarla, ailelerle birlikte seyahat eden çocuklarımızın ebeveynlerini trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulunmasını sağladık. Bu çalışmada özellikle çocuklarımızın aslında çok bilinçli ve etkili olduğunu gördük. Ben de buraya 5 öğrenci kardeşimizle beraber havadan trafik denetimi yaparak geldim. Bu, trafik eğitimi, AFAD, ilk yardım ve itfaiye parklarını yaygınlaştırarak çocukları ve ailelerimizi hem görerek hem de anlatarak yepyeni bir eğitim bilinciyle donatmak istiyoruz. 81 vilayette ve büyük ilçelerde hedefimiz budur. İnşallah gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Emniyet Genel Müdürümüz Celal Uzunkaya ise törende yaptığı konuşmasında, “Son yıllarda ülkemizde karayolu trafiği güvenliği bir devlet politikası olarak ele alınmakta, meydana gelen kazaları ve yaşanan ölümleri azaltmaya yönelik politikalar üretilerek uygulamaya konulmaktadır. Bu amaçla dünyada olduğu gibi ülkemizde de trafik güvenliği konusunda kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl Mayıs ayının ilk cumartesi günü “Karayolu Trafik Güvenliği Günü” ve bu günü izleyen hafta da “Karayolu Trafik Güvenliği Haftası” olarak çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.” dedi. Uluslararası Karayolu Trafik Haftası dolayısıyla Kırıkkale ilinin örnek sürücülerine hediye takdiminin ardından protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra çocuklarla birlikte Trafik Eğitim Parkını gezen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve beraberindeki heyet hatıra fotoğrafı çektirdi.