ELMADAĞ ŞEHİT MUSTAFA BÜYÜKPOYRAZ POMEM MEZUNİYET TÖRENİ YAPILDI

“Elmadağ Şehit Mustafa Büyükpoyraz Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü 22. Dönem POMEM Mezuniyet Töreni” Mamak Belediyesi Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı.

Mezuniyet Töreni’ne İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Valisi Vasip Şahin, Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak, eğitmenler, öğrenciler ve aileleri ile şehit ve gazi yakınları katıldı.

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu törende yaptığı konuşmada 2109 yılının milletimize ve insanlığa sağlık, huzur, kardeşlik ve bereket vesilesi olmasını diledi ve Sayın Cumhurbaşkanımızın selamlarını, sevgilerini ileterek şunları kaydetti: “Türkiye, kendisine karşı kurulmak istenen bütün tezgâhları milletimizin iradesi, kararıyla ve ferasetiyle bozmuştur. Yaşadığı bütün sınavlardan başarıyla çıkmış, karşılaştığı bütün fitneleri bileğinin gücü ve kardeşliği ile atlatmıştır. İstikrarımızdan asla taviz vermedik. Dış politikamızı, kendi kararımızla, bin yıllık devlet aklımızla ve milletimize güvenerek kendimiz belirledik. Kimseden icazet almadık.”

Emniyet güçlerinin tek çatı altında koordinasyonla gece gündüz çalışarak suç oranlarını, trafik kazalarını azalttığını belirten Bakan Soylu “Türkiye’nin en büyük değişimlerini yaşadığı bir dönemde bu salonda 737 arkadaşım polis rozeti takıyor. Konuşmamda yaptık, ettik dediğim her şeyi artık sizler de yapacaksınız. Şehir güvenliği, asayiş, trafik güvenliği, uyuşturucuyla mücadele, terörle mücadele artık sizlerin de sorumluluğu altında. Bu salondaki herkese ve sesimizin ulaştığı herkese söylüyorum. Ne yapıyorsak kendimiz ve çocuklarımız için yapıyoruz. Güvenli şehirler istiyorsak o şehirlerde biz de yaşıyoruz. Terörün olmadığı bir ülke istiyorsak o ülkede hep birlikte biz de yaşıyoruz. Bu meslekteki hiçbir arkadaşım, hiçbir işini savsaklayamaz, ağırdan alamaz. Çünkü gün gelecek, yapması gerekirken yapmadığı bir işin veya yaptığı bir hatanın bedeliyle kendi yaşamında yüzleşecektir. Gençler, emekli olana kadar vatandaş bakışınızı mutlaka koruyunuz. Hadiselerde vatandaşın, halkımızın, milletimizin düşündüğü gibi düşünmeye; onun derdini, sıkıntısını hissetmeye çalışın. İşinizi ihmal ederseniz kimlerin nasıl canının yanacağını düşünün. Bu mesleğin hedefi, iyi polis olmaktır.” ifadelerini kullandı.

Vali Vasip Şahin de devlete ve millete hizmet etme, bayrağın gölgesini Türkiye’nin her bir noktasına taşıma yolunda çıkmış oldukları kutlu sefere ve bu kutlu seferin yolcularına tebriklerini sunarak başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Kanun ve nizam hâkimiyetiyle sağlanan vatandaşın huzur ve güvenini, mutluluğunu ve suça, suçluya karşı korunmasını sağlama görevinde sizler bugün yeni bir merhaleye geçmiş oluyorsunuz. Dört ayda eğitmenlerinizin, öğretmenlerinizin size vermiş olduğu o bilgileri özümseyerek, uygulayarak inşallah milletimize en güzel şekilde hizmet edeceksiniz. Biz sizlerle omuz omuza, sizlerle birlikte vatana hizmet etmenin mutluluğunu ve gururunu yaşamaya başlamış olacağız. Onun için bu saatten sonra sizler bizim mesai arkadaşlarımızsınız. Artık öğrencilik dönemi bitti. Hem ailelerinizin hem bizlerin gururu olmaya bu saat itibariyle başlamış oldunuz. Cenabı Hak sizleri muhafaza eylesin. Ayağınızı taşa değdirmesin inşallah. Bu millet gerçekten büyük fedakârlıklarla sizlere kamu hizmeti yapan bütün görevlilere azami imkânı sağlamak hususunda büyük fedakârlık yapmaktadır. Bizler de özellikle anne babalarınız başta olmak üzere tüm milletimize en iyi şekilde hizmet ederek onları bulundukları noktada, evlerinde, şehirlerinde en huzurlu ve en güvenli şekilde yaşatmak suretiyle görevimizi yerine getirmiş, borcumuzu ödemiş olacağız. Bu bizim en temel görevimiz. Bu temel görevi yaparken kamu hizmeti yapan diğer görevlilerden farklı ve bir avantaj olarak belki sizler aynı zamanda zor kullanma yetkisine ve gücüne sahip olan insanlarsınız ve kamu görevlilerisiniz. Dolayısıyla burada sizlere ve bizlere diğer kamu görevlilerinden daha fazla dikkatli davranmak gibi bir görev daha düşüyor. Bizler bu görevimizi, bu yetkimizi kullanırken karşımızdaki suçlu dahi olsa onun bir insan olduğu ve insan olmaktan kaynaklanan bir takım haklarının olduğu; kişisel itibarının, kişisel kıymetinin olduğu gerçeğini hiçbir zaman göz ardı etmeyeceğiz.”

Suçluya hak ettiği muameleyi yaparken, adaleti sağlamaya çalışmanın önemine değinen Vali Şahin “Suçluya müdahale ve işlem yaparken tabii ki o suçlunun ve suçun hak ettiği şekilde davranacağız ama hiçbir zaman bize kanunların vermediği, mevzuatın vermediği yetkiyi aşarak, onu keyfi kullanarak davranmak gibi bir hakkımız yok. Bütün davranışlarımız anayasal ve yasal sınırlar dâhilinde olmak zorunda ve bizler insan haklarının ve bizim geleneklerimizin insana dair bize öğrettiklerinin sınırlarıyla hareket etmek durumundayız. Sizlerin bunu en iyi şekilde yapacağından şüphem yok.” diye konuştu.

Törende dönem birincisi Kenan Zülam, mezunlar adına Yaş Kütüğü’ne plaket çaktı. 2018 yılı 22. Dönem mezunları birincisine İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, dönem ikincisine Vali Vasip Şahin diplomasını takdim etti. Öğrencilere diploma ve hediyelerinin verilmesinin ardından Yemin Töreni’ne geçildi. Hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle Mezuniyet Töreni sona erdi.