Emniyet Genel Müdürümüz Cebeci Polis Şehitliğini Ziyaret Etti

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 177’nci yıl dönümü programları kapsamında Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ve beraberindeki heyet, Cebeci Polis Şehitliği’ne ziyaret gerçekleştirdi. Programa ayrıca, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Erhan Gülveren, Ahmet Şengün, Resul Holoğlu, Ankara İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, Teftiş Kurulu Başkanı Fenni Gürsel, Özel Güvenlik Denetleme Başkanı Suat Çelik, Özel Harekat Başkanı Selami Türker, Trafik Başkanı Mehmet Yavuz, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, Daire Başkanları ve Başkan Yardımcıları, Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcıları, şube müdürleri katıldı. Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş’ın şehitler anıtına çelenk bırakmasıyla başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şehitlerimiz adına saygı atışı yapıldı. Aktaş, daha sonra Şehitlik Şeref Defterine şunları kaydetti:
     “Aziz şehitlerimiz,
     Şanlı bayrağımızın gölgesi altında milletimize hizmet etmenin onur ve gururunu yaşarken, şüphesiz ki sizlerden aldığımız ilham ve cesaret, kararlılığımızı daha da perçinlemektedir. Bıraktığınız emanetlere kanının son damlasına kadar sahip çıkarken, tarihin her döneminde küllerinden doğan bu aziz millete ve en yüksek bedeli ödeyen sizlere layık olmanın sorumluluğunu da her daim taşımaktayız. Böyle eşsiz bir medeniyete, şanlı bir tarihe sahip olmanın şuuruyla hareket eden Emniyet Teşkilatımız, arkasına aldığı 177 yılın birikimi ve tecrübesi ile polis yıldızı üzerindeki etik değerleri rehber edinmekte ve azimle yoluna devam etmektedir. Bu yolda en büyük manevi gücümüz sizlersiniz. Ebediyete kadar yaşayacak kahramanlıklarınız Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin temel dayanağı ve en güçlü teminatıdır. 177 yıldır devletimizin bekasını milletimizin huzur ve güvenliğini her şeyin üzerinde tutan ve bu uğurda canını ve kanını vermekten çekinmeyen Türk Polis Teşkilatımızın her bir mensubu, bütün şer odaklarına karşı mücadelesine canla, başla devam edecek ve sizler gibi bu uğurda şehit olmayı şeref sayacaktır. Peygamber Efendimize komşu olarak uğurladığımız sizlerin aziz hatıralarını saygı ve gururla yaşatacak, bizlere emanet olan kıymetli ailelerinizi gözümüz gibi koruyacak ve tarihin altın sayfalarına geçen mücadelelerinizi gelecek nesillere anlatmayı görev sayacağız. 177’nci yıl dönümümüz vesilesiyle bir kez daha aziz hatıralarınız önünde saygı ve hürmetle eğiliyoruz. Allah bizleri sizlere mahcup etmesin!” Cebeci Polis Şehitliği ziyareti, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ve beraberindeki heyetin şehit aileleri ile birlikte şehitlerimizin kabirlerinde dua ederek karanfil bırakmalarıyla son buldu.