Emniyet Teşkilatına Yeni Komiser Yardımcıları Katıldı

Polis Akademisine bağlı Fakülte ve Yüksekokulları (FYO) bölümünden mezun olan 607 Komiser Yardımcısı ve Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Müdürlüğü(PAEM)  bölümünden mezun olan 1735 Komiser Yardımcısı için mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Mezuniyet törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Dönemin Emniyet Genel Müdürü M. Celalettin Lekesiz, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları, Emniyet Teşkilatının üst düzey yöneticileri, öğrencilerin aileleri ve teşkilat mensupları katıldı.

Mezun olacak öğrencilerin yerlerini alması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende daha sonra, dönem birincileri mezunlar adına bir konuşma yaptı ve yaş kütüğüne plaket çaktı.

Bakan Soylu, “Burası 15 Temmuz gecesi bir milletin onurunun, namusunun kahramanca savunulduğu bir yerdir. Sela vermek ve büyük milletimizi kıyama davet etmek için koşup gelen bir din görevlisi ile milleti, devleti müdafaa etmek için koşup gelen bir emekli özel harekat polisimizle birlikte toplam 51 şehidimizin kanıyla sulandığı, gaziler verdiğimiz ve hayatta kalanlarla bir grup vatan hainine, eşkıyaya, teröriste karşı büyük bir zafer kazanılan özel bir mekandır, kutlu bir mekandır, saygı duyulacak, selam verilecek bir mekandır burası.” ifadeleriyle başladığı konuşmasında şunları kaydetti:

“Burada diploma alacak komiser yardımcısı adayının her biri 51 şehidimizin evladıdır, 51 şehidimizin kardeşidir, 51 şehidimizin mirasçısıdır. Her birinizin meslek hayatının en büyük rehberi, en büyük sorumluluğu 15 Temmuz akşamında ortaya konulan iradeye halel getirmemek, hem Gölbaşı’ndaki hem de bütün Türkiye’deki Şehitlerimizin o büyük fedakârlığını boşa çıkarmamaktır. Eğer bu meslekle ilgili görev ve sorumluluklarınızda bir gün bile herhangi bir eksiklik, herhangi bir gevşeklik ve yanlışın içinde olursanız, biliniz ki sizlerden bunun hesabını mülki amirleriniz değil, 15 Temmuz akşamı şehit verdiğimiz o abileriniz, babalarınız, el ele omuz omuza meydanlara koşan analarınız, bacılarınız soracaklardır.

“Düşmanlık besleyenler korksunlar”

Mezun olacak komiser yardımcıları için, 15 Temmuz’da o kutlu kıyafetlerle haince başkalarının talimatlarıyla hareket edenler gibi değil, Cumhuriyeti koruyan, demokrasiyi koruyan, milletin namusunu ve onurunu koruyan ve bunun için canını feda edebilecek çok kıymetli kardeşlerimiz diye söz eden Soylu konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Düşmanlık besleyenler korksunlar. Türkiye’ye düşmanlık yapmaya çalışanlar ürksünler, sinsinler. Şefkat bekleyenler de bu kardeşlerimizle kucaklaşsınlar ve onların güvenleriyle ve huzurlarıyla beraber yarına emin adımlarla yürüsünler.”

Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak ise yaptığı konuşmada, daha önce 8 yıl gibi uzun bir süre alan polis amiri eğitiminin, polis koleji ve güvenlik bilimleri fakültesinin kapanması ve onun yerine Polis Amirleri Eğitimi Merkezinin 2015 yılında kurulması ile yeni bir boyut kazandığına değinerek, Polis Amirleri Eğitimi Merkezine üniversite mezunu sivillerin ve polis memurlarının alınarak ilk kademe amir eğitimi vermeye başladıklarını, bu şekilde son iki yıl içerisinde toplam 4 bin 500 komiser yardımcısının teşkilat saflarına katıldığını söyledi. Yeni sistemle Polis Akademisinin FETÖ gibi terör örgütlerinin adam devşirdiği bir eğitim kurumundan milletin kurumu haline geldiğini dile getiren Çolak, “Sizden beklentimiz sivil siyasi otoritenin emrinde, bu aziz milletin polisleri olmanızdır.” dedi.

Konuşmalarının ardından gerçekleşen yemin töreni ve tören geçişiyle mezuniyet töreni sona erdi.