Güvenli Yarınlara İlk Adım Projesi

Samsun’da çeşitli okullarda eğitim gören 40 öğrenci Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan ÇOGEP “Güvenli Yarınlara İlk Adım” projesi kapsamında Bursa ve Çanakkale’yi ziyaret etti.

Samsun’da Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan 2018 Yılı Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) “Güvenli Yarınlara İlk Adım” projesi kapsamında çeşitli okullarda ortaöğretim düzeyinde eğitim-öğretim gören 40 ortaöğretim öğrencisini tarihi ve kültürel bilgi ve görgülerinin arttırılması, milli kimlik duygularının ve vatandaşlık bilincinin geliştirilmesi, birlik beraberlik duygularını güçlendirmek ve topluma yararlı sağlıklı bireyler kazandırmak amacıyla Bursa ilindeki tarihi yerler ile Çanakkale ilindeki şehitliklerimiz ve diğer tarihi ve kültürel değerlerimizi tanıtmak amacıyla 17-20 Ekim 2018 tarihleri arasında kültürel ve sosyal amaçlı gezi faaliyeti yapıldı.

Faaliyette öğrencilere Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nde görevli 5 personel nezaret etti. Geziye katılan öğrencilere eşofman takımı, şapka hediye edildi. Gezi kafilesi 17.10.2018 günü saat 08.00’de Samsun İl Emniyet Müdürlüğü binası önünden hareket ederek, ilk ziyaretini Bursa’ya gerçekleştirdi. Bursa ilindeki tarihi ve kültürel yerler (Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbeleri, Ulu Camii, Emir Sultan Türbesi, Yeşil Türbe, Koza Han vb.)  uzman rehber eşliğinde gezildikten sonra 18.10.2018 tarihinde akşam saatlerinde Çanakkale iline geçildi. Rehber eşliğinde Çanakkale ilindeki tarihi ve kültürel yerler de (Kilitbahir Kalesi, Seyit Onbaşı Anıtı, Morto Koyu, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı, Anzak Koyu, Çanakkale Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Anıtı vb.) gezildikten sonra Samsun iline dönüşe geçildi.