İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 20’nci Dönem Mezuniyet Törenine Katıldı

Aydın POMEM’den mezun olan 415 öğrenci için 13.10.2017 tarihinde tören düzenlendi.

Mezuniyet törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Aydın Valisi Yavuz Selim Koşger, Aydın Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, Aydın POMEM Müdürü Şinasi Dur, Emniyet Teşkilatının üst düzey yöneticileri, öğrencilerin aileleri ve teşkilat mensupları katıldı.

Mezun olacak öğrencilerin yerlerini alması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende daha sonra, dönem birincisi Mehmet Canmetin mezunlar adına bir konuşma yaptı ve yaş kütüğüne plaket çaktı.

Bakan Soylu yaptığı konuşmada, bugün Türkiye genelinde mezun olan ve yemin ettikten sonra görevlerine başlayacak 6 bin 520 polis adayının vatan müdafaasına, vatandaşın can ve mal emniyeti için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Türkiye'nin bugün FETÖ, PKK, DEAŞ, DHKP/C terör örgütleriyle mücadele ettiğini hatırlatan Soylu, “Ülkemiz bunun öncesinde sağ sol çatışmalarıyla uğraştırılmıştır. Bunun öncesinde darbelerle ve ekonomik krizlerle uğraşmak zorunda bırakılmıştır. Bunların bir sebebi, bir amacı vardır. Bize diz çöktürmek istiyorlar. Bunu da iki korkuyla beraber yapmaya çalışıyorlar. Birincisi, bizi bizle korkutmak istiyorlar. İkincisi, bizi kendi değerlerimizle korkutmaya çalışıyorlar. Çünkü bu milletin gücünün iki ana kaynağı kardeşliği, milli ve manevi değerleridir, bunu biliyorlar. Onun için buralardan saldırıyorlar.” dedi.

Bakan Soylu, Türkiye'nin kendi imkan ve kabiliyetleriyle terörle verdiği mücadelede son yılların en yüksek veriminin alındığını vurgulayarak, “Örgütü kımıldayamaz hale getirdik. Bunun yanı sıra suç ve suçluyu takip etmek için bir sürü yeni dijital altyapı geliştirdik ve bunları birbiriyle entegre ettik. Türkiye'nin yapacakları, 15 yıldır yaptıklarını geride bırakacaktır. Helikopterini, insansız hava araçlarını, tankını yapan Türkiye, yerli arabasını, uçağını ve diğer büyük yatırımlarını da teker teker yapacaktır.” şeklinde konuştu.

Yeni mezun polislerin Türkiye'nin içinde bulunduğu durumda büyük sorumluluk aldığına dikkat çeken Bakan Soylu şunları kaydetti:

“Anlattığım bütün bu işlerin temeli millettir, devlettir ve bu ikisi de size emanettir. Bu topraklar üzerinde bu ikisinden ağır bir sorumluluk ben tanımıyorum. Ama Allah dağına göre kar verir. Bu yükü omuzlayacak yiğitler de sadece bu topraklarda yetişir, bunu da biliyorum. Gençler, birazdan ağızlarınızdan bir yemin dökülecek. Ben sizin dudaklarınızdan çıkan sesi değil, yüreğinizden gelen sesi duymak istiyorum. Ben sizlerin bu vatan bizimdir, bize emanettir, İstanbul da Hakkari de bizimdir, Pülümür, Kato, Gabar bizimdir demenizi istiyorum. Biz bu vatanın hiçbir santimetrekaresini para verip satın almadık. Can verip satın aldık. Eğer birileri bunu sizden isterlerse, ucuz söylemeyin. 15 Temmuz gecesi ödenen bedelin aşağısına bırakmayın. Milletin namusunu, devletin bekasını şehadetten başka hiçbir şeyle takas yapmayın. Bizim sizden alacağımız yemin işte böyle bir yemindir.”

Ülke olarak birçok terör örgütünün aynı anda saldırılarına maruz kalırken bir yandan da özellikle devletimizin kılcal damarlarına kadar sızmış hainleri temizlemekle uğraştıklarını belirten Altınok ise konuşmasında şunları kaydetti: “İşte bu hainliğin apaçık ortaya çıktığı 15 Temmuz gecesi Türk Polis Teşkilatı, yalnızca meşru otoritenin emrinde hareket ederek milli iradenin yanında yer almış, milletimizin desteği ile demokrasi tarihine altın harflerle geçecek kahramanlıklar sergilemiştir.

Türk Polis Teşkilatının başındaki isim olarak şunu açıkça ifade etmek isterim ki Teşkilatımız bundan sonra da vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne kast edecek her türlü şer odağının başını ezmekten, saklandıkları inleri başlarına yıkmaktan geri durmayacaktır.”

“Çalışmaktan, Araştırarak Doğruyu Bulma Çabasından Asla Vazgeçmeyin, Vicdanınızı Ve Aklınızı Kimseye Kiraya Vermeyin.”

Altınok mezun olacak öğrencilere hitaben şunları söyledi: “Göreviniz, devletin kanun ve nizamını temin etmek, vatandaşın hakkını korumak ve halk ile devlet arasında bir köprü oluşturmaktır. Çalışmaktan, araştırarak doğruyu bulma çabasından asla vazgeçmeyin, vicdanınızı ve aklınızı kimseye kiraya vermeyin.

Sizlerin Anayasamız ve mevzuatımızdaki temel değerlerimize sahip çıkan, demokratik değerleri özümsemiş çağdaş bir toplumun yaşatılmasına büyük katkılar sağlayacağınıza inanıyor, canla başla hizmet etme gayreti içinde olacağınıza güveniyorum.”

Törende dereceye giren ilk üç öğrenciye hediyelerinin verilmesi, mezun olan öğrencilerin yemin etmesi ve tören geçişiyle sona erdi.

Bugün itibariyle ülke genelinde 16 POMEM’den toplam 6520 öğrenci mezun olarak Türk Polis Teşkilatına katılacak.