İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun katılımıyla Ankara’da "Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı Genel Değerlendirme Toplantısı" gerçekleştirildi.
Toplantıya; İçişleri Bakanı Yardımcısı Muhterem İnce, Emniyet Genel Müdürümüz Mehmet Aktaş, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Erhan Gülveren, Resul Holoğlu, Ahmet Şengün, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanı Mahmut Çorumlu, Daire Başkanları, Ankara İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve 81 ilimizde görevli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürleri katıldı.
İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu burada yaptığı konuşmasında "ByLock konusunda yaptığımız çalışmalarla, daha önce kullanıcısı tespit edilememiş 25 bin 149 ID'nin kullanıcısı tespit edilmiş, 1387'si kamuda aktif görevde olan 7 bin 694 şahıs belirlenmiş ve ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarına bildirilmiştir. ByLock kullanıcısı olmayan ancak ByLock kullanıcısı şahıslar arasındaki mesaj ve mail içeriklerinden örgütle irtibat ve iltisaklı olduğu belirlenen, 679'u kamuda halen görevde 2 bin 341 kişi tespit edilerek bilgiler yine ilgili Cumhuriyet başsavcılıkları ile paylaşılmıştır." dedi.
Okul Çevrelerine Dikkat Çekti
“Tek dal sigara satışlarını da bilhassa okul çevrelerinde daha sıkı takip etme konusunda hem öğretmenlerimiz hem anne babaların dikkatini bir kere daha çekmek isterim.” diye belirten İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, "Bir kötülüğün en kötü hali ucuzladığı halidir. Zararlı bir maddeye ulaşmak ucuzluyorsa bizim orada çok daha üst bir takibimiz olmalıdır. Hem arkadaşlarımızın hem de tüm vatandaşlarımızın hem de tüm velilerin bu konuda dikkatini rica ediyorum. Özellikle okul çevresindeki esnaflar bu çocukları zararlı alışkanlıklara düşürmek isteyenlere müsaade etmeyin, bunlara aracılık etmeyin. Dükkândan içeriye kafalarımızı bir sokup; özellikle okul çevrelerinde varlığımızı onlara hissettirmeliyiz. " diye konuştu.
Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ise burada yaptığı konuşmada " Bütün toplumlar için ciddi bir tehlike oluşturan kaçakçılık, organize ve mali suçlar, gelişen teknolojiyle birlikte uluslararası kimliğe bürünerek sınır aşan nitelik kazanmıştır. Demokrasiyi, barışı, ekonomiyi ve hukuk sistemini ciddi bir biçimde tehdit eden ve rantın olduğu her yerde görülebilen bu suçlar diğer suçlara göre oldukça karmaşık ve geniş boyutlu bir olgudur. " dedi.
“FETÖ ile Mücadele Kararlılıkla Sürdürülecek”
Emniyet Genel Müdürlüğü ve bağlı birimlerin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele konusun da elde edilen başarıları dile getiren Aktaş ‘‘Gerçekleştirilen çalışmalarda organize suç örgütlerinin; silah ve mühimmat, akaryakıt, tütün mamulleri, alkollü içki, emtia, kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığı ile dolandırıcılık, sahtecilik, ekonomik suçlar, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerinin aklanması gibi suç faaliyetlerinde bulundukları görülmektedir. Bunların yanı sıra KOM birimlerimiz Fetö ile mücadelede çok büyük görevler ifa etmektedir. Fetö terör örgütünün insan kaynaklarının ve finans kaynaklarının kurutulması için önemli operasyonlar gerçekleştirilmiş olup tamamen yok edilinceye kadar mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir.” dedi.