İlk Derece Amirlik 3.Dönem Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

İlk derece amirlik eğitimini tamamlayan 982 Komiser Yardımcısı adayı için mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Emniyet Teşkilatı mensubu polis memuru, başpolis memuru ve kıdemli başpolis memurları arasından seçilerek ilk derece amirlik eğitimini başarıyla tamamlayan 50’si bayan, 932’si erkek olmak üzere toplam 982 komiser yardımcısı adayı 11.05.2018 tarihinde düzenlenen törenle mezun oldu.

Polis Akademisi Başkanlığı Gölbaşı Yerleşkesi’nde düzenlenen mezuniyet törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce, Emniyet Genel Müdürü Vekili Erhan Gülveren, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Sahil Güvenlik Komutanı Vekili Tuğamiral Bülent Olcay, Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanı Tuğgeneral Hüseyin Kurtoğlu, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları, Emniyet Teşkilatının üst düzey yöneticileri, öğrencilerin aileleri ve teşkilat mensupları katıldı.

Mezun olacak öğrencilerin yerlerini almasıyla başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından dönem birincisi Komiser Yardımcısı Şerif Coşkun konuşma yaptı ve yaş kütüğüne plaket çaktı. PAEM Müdürü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı ve Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak da öğrencilere hitaben konuşmalarını gerçekleştirdiler.

“Hiç kimsenin endişesi olmasın”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu burada yaptığı konuşmada Bakanlık bünyesinde yapılan değişimlerden bahsederek “FETÖ hainlerinin yaratmaya çalıştığı boşluğu, bu milletin vatansever evlatları kat kat fazlasıyla doldurmuştur. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Şehitlerine her gün rahmet okuduğumuz 15 Temmuz hadisesi, bizde bir hasara yol açmamıştır, bilakis arınmamıza, temizlenmemize ve güçlenmemize vesile olmuştur” dedi.

Bakan Soylu,  Türkiye'nin çok büyük bir mücadele içerisinde olduğunu, bu mücadelenin en önemli insan gücünün İçişleri Bakanlığı çatısı altında bulunduğunu söyleyerek mezun komiser yardımcılarının, Türkiye'nin büyük bir ülke olarak yola devam etmesinin parçası olduğunu belirtti.

“Bu alelade bir meslek değildir”

Konuşmasının devamında mezun komiser yardımcılarına hitaben, “Buradan çıkınca bizden sadece bir mezuniyet belgesi almayacaksınız. Kato'yu, Gabar’ı, Fırat’ın kenarını, Diyarbakır’ı, Pülümür Yaylasını, Ağrı Dağı’nı, Trabzon’u, İzmir’i, Antalya’yı, Ardahan’ı emanet alacaksınız.” şeklinde seslenen Soylu, “İnsan tacirlerinin elindeki zavallı göçmenleri siz kurtaracaksınız. Trafikte insanları ölümden siz kurtaracaksınız. İnsanları şehirlerde hırsıza, uğursuza karşı siz koruyacaksınız. Bu alelade bir meslek değildir.” ifadelerini kullandı. Ülkenin hiçbir köşesinin “rahat” olmadığını ancak her köşesinin cennet olduğunu vurgulayan Soylu, yeni komiser yardımcılarına güvendiğini ve tüm görevleri huzurla teslim ettiğini kaydetti.

Emniyet Genel Müdürü Vekili Erhan Gülveren, komiser yardımcılarının vatandaşa hizmet için en iyi yolu arayacaklarını belirterek “Suçlulara ne kadar sert muamele edecekseniz, milletimize o kadar şefkatle muamele edeceksiniz. Buradan aldığınız eğitimle yetinmeyip durmadan kendinizi yetiştirecekseniz ve hep en iyiye ulaşmaya çalışacaksınız. Sizlerden milletimize hizmet eden, sadece devletimize biat eden personelimiz olmanızı bekliyoruz.” diye konuştu. Komiser yardımcılarının tören geçişini gerçekleştirmelerini müteakip hatıra fotoğrafı çekimi ile mezuniyet töreni son buldu.