İzmir’de Şehit Aileleri ve Gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Verildi

Şehit Polis Memuru Fethi Sekin’in ailesinin de içinde bulunduğu 13 şehit ailesi ve 8 malul gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim ettiği törende gurur ve hüzün bir arada yaşandı.

Cumhurbaşkanlığınca düzenlenen 13 şehit ailesi ve 8 gaziye gönderilen madalya ve beratın Takdim Töreni, 06.05.2019 tarihinde Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi'nde yapıldı. Törene İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Ege  Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, protokol üyeleri ve şehit aileleri katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra şehitler ve gaziler hakkında hazırlanan sinevizyon gösterisi izlendi.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız yaptığı konuşmada, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazileri saygı ve minnetle andığını söyledi. Ülke olarak şehit ve gazilere çok şey borçlu olduklarını belirten Vali Ayyıldız, "Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak vatan millet uğruna şehitlik ve gazilik mertebesine yükselmiş evlatlarımızı asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Canlarının bir parçaları olan evlatlarını kaybetmiş olmalarına rağmen 'vatan sağ olsun' diyen şehit aileleri ve yakınları her zaman bu milletin baş tacı olacaktır." dedi.

Vali Ayyıldız konuşmasının ardından şehit aileleri ve gazilere Cumhurbaşkanlığınca gönderilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'nı takdim etti. İzmir Adliyesinde terör örgütü PKK mensuplarınca iki yıl önce düzenlenen saldırıda teröristlerin hain planını canı pahasına bozan Şehit Polis Memuru Fethi Sekin’in madalyası kızı Nisa Nur, oğlu Burak Tolunay ve eşi Rabia Sekin'e verildi. Şehit polisin eşi, hem madalyayı alırken hem de eşinin öz geçmişi okunurken göz yaşlarına hakim olamadı.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de süren operasyonlar sırasında kırıma uğrayan helikopterde şehit olan Kurmay Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman’ın babası Emekli Emniyet Müdürü Uğur Salim Karaman duygularını dile getirerek, "Bir Mehmet gider, bir tanesi geri gelir. Yavrumuzu vatanın bekası için verdik. Gururluyuz, buruk bir gurur. Şehadet yüce bir mertebe. Devlet büyüklerimize şükranlarımızı sunuyoruz, böyle bir madalya ile bizi teselli edip onurlandırdılar" diye konuştu.