Kahraman Şehitlerimiz : Fethi Sekin Ve Musa Can Anıldı

İzmir Adliyesi'ne düzenlenen hain saldırının üzerinden bir yıl geçti. Kahramanca hareket ederek büyük faciayı önleyen şehit polis memuru Fethi Sekin ve aynı saldırıda hayatını kaybeden mübaşir Musa Can için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Abdulhamit Gül’ün de katılımıyla 05.01.2018 tarihinde anma töreni düzenlendi.

İzmir Adliyesi önünde bomba yüklü araçla gelen teröristlerle çatışmaya girerek bir katliamı önleyen ve onları durdurmak için gözünü kırpmadan şehit düşen kahraman Polis Memuru Fethi SEKİN’i ve Mübaşir Musa CAN’ı unutmadı. İzmir Adliyesinde düzenlenen anma töreninin ardından, İzmir Büyükşehir Belediyesinin Fethi SEKİN için düzenlediği yarışmada seçilen anıt heykelin de açılışı yapıldı.

Bayraklı Adliyesi içinde düzenlenen törene İçişleri Bakanı Sn. Süleyman SOYLU, Adalet Bakanı Sn. Abdülhamit GÜL, Emniyet Genel Müdürü Sn. Selami ALTINOK, İzmir Valisi Sn. Erol AYYILDIZ, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Sn. Abdullah RECEP, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Aziz KOCAOĞLU, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Sn. Mustafa DOĞRU, İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, Şehit Fethi Sekin’ in eşi Sn. Rabia SEKİN, babası Sn. Mehmet Zeki SEKİN, Musa Can’ın eşi Sn. Mecbure CAN, şehitlerin aileleri ve yakınları, adliye personeli ve avukatlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile birlikte başlayan anma töreninde; Başbakanımız Sn. Binali YILDIRIM’ın taziye mesajının ardından İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan, teröristlerle göğüs göğüse çarpışan Fethi SEKİN’ in video görüntüleri ve Anadolu Sinemacılar ve Televizyoncular Meslek Birliği (ASİTEM) desteğiyle hazırlanan C Kapısı belgeselinde, adliyede görevli emniyet mensuplarından oluşan kişilerin röportajlarına da yer verildi.

İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman SOYLU, Türk Milletinin güçlü bir millet olduğunu, bu güçlü ülkenin yürüyüşüne engel olmak isteyenler olduğunu belirterek, “ Bunlar bugün 15 Temmuz’u yapıp demokrasimizi elimizden almaya uğraşacaklar, ardından adliyemize saldırıp hakkaniyetimizi, kardeşliğimizi elimizden almaya çalışacaklar. Ama başaramayacaklarını hep birlikte görüyoruz. Biz başka bir memleketiz. Bu asil millet, başına ne gelirse gelsin her zaman birliğini, beraberliğini ve yarına ait duygularını güçlendiren büyük bir millettir. Kahramanlarımıza, bu memleketin ay yıldızlı bayrağının hür ve özgür dalgalanmasını sağlamak için kendini feda eden şehitlerimize, gazilerimize, onların bütün anne babalarına şükranlarımızı sunuyorum. İçişleri Bakanı olarak mahkemenin terörist olarak nitelendirdiği ve karar verdiği insanların şirin gösterilme çabalarına tahammül etmeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun, sonuna kadar mücadele edeceğimizi herkesin bilmesini istiyoruz” dedi.

Açılışı kurdelesini kesen Şehidimiz  Fethi SEKİN’in babası Sn. Mehmet Zeki SEKİN, anıtı yaptıran ve emeği geçenlere teşekkür ederek, “Aradan bir yıl geçti; her dakikası acıyla, gururla yoğrulan bir yıl. Bir yıl önce bugün ben Adnan Menderes Üniversitesinden doktorların şifalı ellerinde ameliyat oluyordum. Aynı saatlerde İzmir’de kirli eller başka bir şey yapmaya çalışıyorlardı. Yaşatmak için değil öldürmek için… Bu hainliğe Fethi ve silah arkadaşları engel oldu. Burada iki anıt var. Herkesin gördüğü kahramanlığın, sadakatin anıtı. Diğeri ise görmek istemediğimiz kalleşliğin, korkaklığın, zalimliğin anıtı. Rahat uyu şehidim! Bu ülkenin kahraman evlatları, senden aldığı bayrağı her geçen gün daha yükseklere taşıyor. Gittiğin yerde bizden selam söyle vatan uğruna can verenlere, tüm şehitlere” şeklinde konuştu.