Mini Pedal Projesi Hayata Geçirildi

İzmir Emniyet Müdürlüğü, sağlıklı ve hareketli yaşamı teşvik etmek için bisikletin yaygınlaştırılmasına yönelik ‘Mini Pedal Projesi’ni okullarda hayata geçirdi .

Türkiye'de ilk kez polis tarafından ilkokul öğrencilerine bisiklet ve trafik eğitimi verildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokolle ilkokul ve anaokulu çağındaki 6 bin 500 öğrenciye eğitim verilmesi planlandı. Bu projenin uygulandığı Nebahat Alparslan Karadavut İlkokulu'nda önceki gün tören düzenlendi. Öğrenciler okul bahçesine çizilen bisiklet yolu üzerinde bisikletli polisler olan "Beyaz Kırlangıçlar" tarafından eğitildi. Mini pedal projesi için törenin gerçekleştirildiği okulda hem öğrenciler hem de veliler bisiklet ve trafik eğitiminden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Eğitim sonunda İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, minik öğrencilerle birlikte bisiklet sürdü.

BİSİKLET YAYGINLAŞTIRILACAK

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü bünyesinde 2016-2017 eğitim öğretim yılında sağlıklı ve hareketli yaşamı teşvik etmek amacıyla bu projeyi başlattıklarını anlatan İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, "Fiziksel aktivitenin en önemli ve eğlenceli unsurlarından biri olan bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla 'Mini Pedal Projesi'ni hayata geçirdik. Bu proje ile ilkokul ve anaokulu çağındaki 6 bin 500 öğrencimize eğitim verilmesini planlıyoruz. Bu eğitimlerde bisiklet sürüş, yaya davranışları ve okul servisi gibi konularda bilgilendirmeler yapıyoruz" diye konuştu. Aşkın, "Bunların dışında Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü olarak vatandaş ve öğrencilerimizin daha güven içinde yolculuk yapmaları, okullarına veya işyerlerine ulaşabilmeleri adına ilimizde bulunan ticari araç sürücülerine yönelik eğitimler yaptık. Sürücülerimize genel trafik kurallarıyla ilgili eğitimler verdik" dedi.