PAEM 2 1859 Komiser Yardımcısı Mezun Etti

Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde (PAEM) gördükleri ilk kademe amirlik eğitimini başarıyla tamamlayan 188’i bayan, 1671’i erkek olmak üzere toplam 1.859 komiser yardımcısı bugün saat:16:00’da düzenlenen törenle mezun oldu.

Polis Akademisi Başkanlığı Gölbaşı Yerleşkesinde düzenlenen mezuniyet törenine Emniyet Genel Müdürü Sayın Selami Altınok, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları, Polis Akademisi Başkanı, Emniyet Teşkilatının üst düzey yöneticileri, öğrencilerin aileleri ve teşkilat mensupları katıldı.

Mezun olacak öğrencilerin yerlerini almasıyla başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından dönem birincisi Ali Türker Karaman konuşma yaptı ve yaş kütüğüne plaket çaktı. PAEM Müdürü Sayın Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı ve Polis Akademisi Başkanı Sayın Prof. Dr. Yılmaz Çolak da öğrencilere hitaben konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Genel Müdür Altınok ise burada yaptığı konuşmada, Teşkilatımızın elde ettiği başarılarda en büyük payın şüphesiz ki iyi yetiştirilmiş, devletine sadık, yalnızca milletine hizmet eden, vazifesi uğruna gözünü kırpmadan canını feda etmekten çekinmeyen mensuplarımıza ait olduğunu belirterek konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün buradan mezun olan 1.859 gencimiz elde edilen bu başarıları daha da ileri taşıyacak eğitim, disiplin ve kültür ile donatıldılar. Bu kaliteli donanımla bezenmiş genç meslektaşlarımın gözlerinde; hukuktan ve demokrasiden ödün vermeden, akıllarını ve vicdanlarını hiçbir grup ve odağa teslim etmeyerek sadece milletine ve devletine sadakate adanmışlığı görmek, yüreklerinin vatan sevgisi ile çarptığını hissetmek beni ziyadesiyle gururlandırıyor.”

“TÜRK POLİS TEŞKİLATI, İRADESİNE SAHİP ÇIKMIŞ AZİZ MİLLETİMİZLE BERABER DEMOKRASİMİZİ MÜDAFAA ETMİŞ, BU UĞURDA ŞEHİTLER VE GAZİLER VERMİŞ VE KENDİNDEN BEKLENEN ONURLU DURUŞU GÖSTERMİŞTİR”

“Aziz milletimiz tarih boyunca pek çok ihaneti yaşamak zorunda kaldı. Ancak 15 Temmuz gecesi kendini bilmez, akıl yoksunu bir meczuba tabi olmuş ve bizim evlatlarımız sandığımız hainlerce gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimi bu ihanetlerin en acısı oldu.” diyen Genel Müdür Altınok, “Türk Polis Teşkilatı, iradesine sahip çıkmış aziz milletimizle beraber demokrasimizi müdafaa etmiş, bu uğurda şehitler ve gaziler vermiş ve kendinden beklenen onurlu duruşu göstermiştir. Yüce Önder Atatürk’ün söylediği “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözünün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha kanıtlanmış, birlik ve beraberliğimize sıkıca sarıldığımız ve vatanımızın değerini bildiğimiz müddetçe Yüce Türk Milletini yıkabilecek hiçbir güç olmadığı da anlaşılmış oldu.” ifadelerini kullandı.

“HİZMETİNİZ MİLLETE, SADAKATİNİZ SADECE VE SADECE DEVLETE OLSUN”

Genç komiser yardımcılarına hitaben “Giydiğiniz şanlı üniformanızın devletimizin gücünün ve adaletinin timsali, mazluma uzanan şefkat eli, suçluya karşı ise çelik bileği olduğunu sakın unutmayın.” şeklinde nasihat veren Genel Müdür Altınok şunları kaydetti: “Göreve başladığınızda belki bir polis merkezinde grup amiri olabilirsiniz. Ama şunu unutmayın her biriniz geleceğin İstanbul, İzmir ve Ankara Emniyet Müdürü olmaya adaysınız. Bu bilinçle o göreve gelecekmişçesine kendinizi yetiştirmekten asla vazgeçmeyin. Tekrar tekrar ifade etmek isterim ki hizmetiniz millete, sadakatiniz sadece ve sadece devlete olsun.”

“Sizlerin bugüne gelmesinde emeği geçen başta değerli ailelerinize, mesleki bilgi ve donanıma sahip olmanızı sağlayan Polis Akademisi Başkanımıza, öğretim görevlilerine ve meslek büyüklerinize göstermiş oldukları üstün gayret ve çabalardan ötürü teşekkür ederim” diyen Genel Müdür Altınok komiser yardımcılarına görevlerinde başarılar diledi.

Yemin ederek polislik mesleğine ilk adımı atan Komiser Yardımcılarının tören geçişini gerçekleştirmelerini müteakip hatıra fotoğrafı çekimi ile mezuniyet töreni son buldu.

Polis Amirleri Eğitimi Merkezinden mezun olan 188’i bayan, 1671’i erkek olmak üzere toplam 1.859 komiser yardımcısı, teorik ve uygulamalı olarak gördükleri eğitimlerin yanı sıra meskun mahal ve uygulamalı kamp eğitimi de aldı. Güvenlik Bilimleri Enstitüsünden almış oldukları derslerle de “Güvenlik Yönetimi” alanında tezsiz yüksek lisans eğitimlerini tamamlamış oldular.