POLİS DERGİSİ
POLİS DERGİSİ
HABERLER
POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI HİZMET İÇİ EĞİTİM FAALİYETLERİ
POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI HİZMET İÇİ EĞİTİM FAALİYETLERİ

LİDERLİK EĞİTİMİ (KOMİSER)

     Sayın Bakanımızın 2019/2020 yılı içerisinde terfi alan tüm personele yönelik liderlik eğitimlerinin düzenlenmesi talimatı doğrultusunda, Genel Müdürlüğümüz merkez ve taşra teşkilatında görev yapan personelin görevlerini daha etkin olarak yerine getirmesini sağlamak, hizmet öncesi eğitimlerle kazandıkları mesleki bilgilerin yenilenerek çağın gerekleri doğrultusunda yeni bilgi, beceri ve uygulama yeteneklerinin kazandırılması amacıyla 2019/2020 yılı içerisinde Komiser Yardımcısı rütbesinden Komiser rütbesine terfi eden personele yönelik Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde “Liderlik Eğitimi (Komiser)” düzenlenmiştir. “Liderlik Eğitimi (Komiser)”nde mesleki bilgi, birikim ve tecrübelerini aktarabilmeleri amacıyla Genel Müdür Yardımcılarımız, Başkanlarımız, Başkan Yardımcılarımız ve Daire Başkan/Başkan Yardımcılarımız ile birlikte Polis Akademisi Başkanlığında görevli alanında uzman akademik personel eğitici olarak görevlendirilmiştir.

 

     16-28 Ağustos 2020 tarihleri arasında düzenlenmiş olan “Liderlik Eğitimi (Komiser)” için 380 personel Başkanlığımız Çamlıca yerleşkesine gelmiş, 11 kursiyerin çeşitli nedenlerde eğitimden ilişikleri kesilmiş olup 369 kursiyer ile eğitim tamamlanmıştır.

 

     2021 yılında bahse konu eğitimi almamış olan FYO-1, FYO-2, PAEM-1 (sivil kaynaklı) ve PAEM-2 (sivil kaynaklı)  mezunu toplamda 2718 personele yönelik düzenlenmesi uygun görülen “Liderlik Eğitimi (Komiser)” ile ilgili olarak;

 

1. Dönemi 18 – 22 Ekim 2021 tarihleri arasında 554 personele planlanmış olup, 509 kursiyer 
eğitimi başarıyla tamamlamıştır.

2. Dönemi 1 - 5 Kasım 2021 tarihleri arasında 555 personele planlanmış olup, 516 kursiyer eğitimi başarıyla tamamlamıştır.

3. Dönemi 08 - 12 Kasım 2021 tarihleri arasında 544 personele planlanmış olup, 504 kursiyer eğitimi başarıyla tamamlamıştır.

4. Dönemi 15 - 19 Kasım 2021 tarihleri arasında 567 personele planlanmış olup, 509 kursiyer eğitimi başarıyla tamamlamıştır.

5. Dönemi 22 - 26 Kasım 2021 tarihlerinde 558 personele planlanmış olup, 484 kursiyer eğitimi başarıyla tamamlamıştır.

6. Dönemi 13 - 17 Aralık 2021 tarihlerinde 552 personele planlanmış olup, 475 kursiyer eğitimi başarıyla tamamlamıştır.

7. Dönemi 20 - 24 Aralık 2021 tarihlerinde 505 personele planlanmış olup, 468 kursiyer eğitimi başarıyla tamamlamıştır.

 

Söz konusu eğitim toplamda 3834 personele verilmiştir.

 

FOTO 1: LİDERLİK EĞİTİMİ

 

POLİS EĞİTİCİLERİNİN EĞİ TİMİ KURSU

     Polis eğitim kurumları ve hizmet içi eğitim birimlerinde görev yapan polis eğiticilerinin bilgi, anlayış ve becerilerini Öğrenen Merkezli Eğitim anlayışı çerçevesinde geliştirmek amacıyla Polis Eğiticilerinin Eğitimi (PEE) kursu düzenlenmektedir.

 

 

POLİS EĞİTİCİLERİNİN EĞİTİMİ KURSU ALAN PERSONEL YILLARA GÖRE DAĞILIMI

POLİS EĞİTİCİLERİNİN EĞİTİMİ KURSU

2017

2018

2019

2020

2021

TOPLAM

17

29

247

50

201

544

 

 

POLİS EĞİTİCİLERİNİ GELİŞTİRME UZMANLIĞI KURSU

     Genel Müdürlüğümüzce “Öğrenen Merkezli Eğitim” anlayışı çerçevesinde eğitim ihtiyaçları temelinde rütbe ve kıdeme göre hizmet içi eğitim programları geliştirecek bir “Polis Eğiticileri Geliştirme Uzmanı” kadrosu oluşturmak amacıyla “Polis Eğiticilerini Geliştirme Uzmanlığı Kursu” düzenlenmektedir.

 

POLİS EĞİTİCİLERİNİ GELİŞTİRME UZMANLIĞI KURSU ALAN PERSONEL YILLARA GÖRE DAĞILIMI

POLİS EĞİTİCİLERİNİ GELİŞTİRME UZMANLIĞI KURSU

2017

2018

2019

2020

2021

TOPLAM

14

-

15

45

44

118

 

FOTO 2: POLİS EĞİTİCİLERİNİN EĞİTİMİ KURSU

YABANCI DİL EĞİTİMİ (İNGİLİZCE)

     Başkanlığımızca, İçişleri Bakanlığı Yurtdışı teşkilatını oluşturmak üzere “İçişleri Müşaviri” kadrosuna atama işlemleri tamamlanan Emniyet Hizmetleri Sınıfı personele yönelik olarak 2018 yılı içerisin de 36 kursiyerin katılımıyla “Yabancı Dil (İngilizce) Kursu” düzenlenmiştir.

     Yurtdışında görevlendirilecek Emniyet Teşkilatı personelinin etkili iletişim kurabilecek dil yeterliliğine ulaşabilmesi, yabancı dil bilgilerinin geliştirilmesi ve personelimizin uluslararası kuruluşlarda (BM, AGİT) teşkilatımızı en iyi şekilde temsil edebilmesi amacıyla Polis Akademisi Başkanlığı ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında “Yabancı Dil Eğitimi İşbirliği Protokolü” imzalanmıştır.

Eğitimin 1. Dönemi (Yaz Dönemi Yoğunlaştırılmış Dil Eğitimi)

Kursun yaz dönemi için 6 (altı) hafta süreli 26 Temmuz– 03 Eylül 2021 tarihleri arasında yoğun program “Yabancı Dil (İngilizce) Kursu” TOBB ETÜ Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı eğitim sınıflarında Komiser ve Komiser Yardımcısı rütbesinde 20 kursiyer İngilizce dil eğitimini başarıyla tamamlamıştır.

Eğitimin 2. Dönemi (Sonbahar- Güz Dönemi Yoğunlaştırılmış Dil Eğitimi)

Kursun güz dönemi Eylül ayı içerisinde Polis Akademisi Başkanlığı’na bağlı Çamlıca yerleşkesinde bulunan eğitim sınıflarında 22 Eylül – 17 Aralık 2021 tarihleri arasında 13 hafta süreli olmak üzere 38 kursiyer İngilizce dil eğitimini başarıyla tamamlamıştır.

Yabancı Dil (İngilizce) Eğitimi toplamda 94 personelimize yönelik düzenlenmiştir.

 FOTO 3: YABANCI DİL EĞİTİMİ (İNGİLİZCE)

 

İLK KADEME AMİRLİK TAMAMLAMA EĞİTİMİ

     Başkanlığımızca, Emniyet Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatı birimlerinde görev yapacak amir sınıfı personel ihtiyacını karşılamak amacıyla Polis Memuru rütbesinden Komiser Yardımcısı rütbesine terfi eden 2015-2016 Eğitim-Öğretim Dönemi Emniyet Mensubu 1. Dönem “İlk Derece Amirlik Eğitimi”ni başarıyla tamamlayan (939) ve 2016-2017 Eğitim-Öğretim Dönemi Emniyet Mensubu 2. Dönem “İlk Derece Amirlik Eğitimi”ni başarıyla tamamlayan (976) Komiser ve Komiser Yardımcısı rütbesindeki personele yönelik “İlk Kademe Amirlik Tamamlama Eğitimi” (Tezsiz Yüksek Lisans, Acil Müdahale, Şüpheli Kişi ve Araç Durdurma, Arama ve Güvenli Müdahale Eğitimi Eğitici Yetiştirme ve Polis Müdahale Yöntem ve Teknikleri Eğitimcisi Yetiştirme, Spor (koşu, yüzme), Mesleki Disiplin ve Hiyerarşi) düzenlenmiştir.

 

     “İlk Kademe Amirlik Tamamlama Eğitimi” ile PAEM-1 ve PAEM-2 mezunlarının eksik kalan yüksek lisans eğitimleri Polis Akademisi Başkanlığı Gölbaşı Yerleşkesinde tamamlanması amaçlanmış olup, eğitime katılan tüm kursiyerlerin Eğiticilik Sertifikasyonları sağlanmıştır.

 

 

 

EĞİTİM ADI

İlk Kademe Amirlik Tamamlama Eğitimi

EĞİTİM TARİHİ

14 Haziran – 16 Temmuz 2021

TOPLAM PLANLANAN KURSİYER SAYISI

1.915

(1.772 Erkek 143 Kadın)

EGİTİMİ BAŞARI İLE TAMAMLAYAN KURSİYER SAYISI

1.505

EĞİTİMİN DÜZENLENDİĞİ YER

  • Polis Akademisi Başkanlığı Gölbaşı Yerleşkesi
  • Aydın Didim Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürlüğü

GÖREVLENDİRİLEN EĞİTİCİ PERSONEL SAYISI

90

 

FOTO4: İLK KADEME AMİRLİK TAMAMLAMA EĞİTİMİ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SİLAH BAKIM VE KULLANMA EĞİTİMİ

2020 yılı içerisinde Başkanlığımızca;

     Erzurum, Kahramanmaraş, Mersin ve Yozgat illerinde bulunan Orman Bölge/İşletme Müdürlüklerinin talepleri üzerine kadrolarında görevli Sözleşmeli Mühendis ve Orman Muhafaza Memurlarına yönelik 1 gün süreli “Silah Bakım ve Kullanma Eğitimi” düzenlenmiştir. Bahse konu eğitimi 197 personel başarıyla tamamlamıştır.

2021 yılı içerisinde Başkanlığımızca;

      Ağrı, Ankara, Aksaray, Bingöl, Çanakkale, Erzurum, Kahramanmaraş, Karabük, Kastamonu, Kırşehir, Manisa, Mersin, Nevşehir ve Şırnak illerinde bulunan Orman Bölge/İşletme Müdürlüklerinin talepleri üzerine kadrolarında görevli Sözleşmeli Mühendis ve Orman Muhafaza Memurlarına yönelik 1 gün süreli “Silah Bakım ve Kullanma Eğitimi” düzenlenmiştir. Bahse konu eğitimi 251 personel başarıyla tamamlamıştır.

Eğitim Programında;

Kursun Amacı, Silahın Kanuni Tanımları
Silah Kullanma Yetkisi (PVSK 16 Md.)

  • Silah ile İlgili Emniyet Tedbirleri
    Silahın Genel Parçalarının Tanıtımı ve Silah Bakımı
  • Silah Kavrama, Nişan Alma, Tetik Nefes Çalışması
    Alt Hazır Duruş Çalışması
  • Silah Alt Hazır Dolduruş Yapma ve Atış
  • Silah Kılıftan Çıkarılarak Kur-At Çalışması
  • Silah Kılıftan Çıkarılarak Şarjör Değiştirerek Atış Çalışması konuları yer almaktadır.

 

FOTO 5: SİLAH BAKIM VE KULLANMA EĞİTİMİ

 

SAVAŞ MUHABİRLİĞİ EĞİTİMİ

   Polis Akademisi Başkanlığı ile Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü arasında 19.04.2012 tarihinde imzalanan ve 12.10.2015 tarihinde yenilenen Savaş Muhabirliği Eğitimi Protokolü çerçevesinde, Savaş Muhabirliği Eğitimleri düzenlenmektedir.

     Savaş Muhabirliği Eğitiminin ilk 19 döneminde 267’si Anadolu Ajansı personeli, 153’ü yabancı uyruklu (Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, ABD, Bangladeş, Bosna-Hersek, Cezayir, Çad, Etiyopya, Filipinler, Filistin, Güney Sudan, Gürcistan, Hırvatistan, Irak, İngiltere, Kamerun, Karadağ, Kazakistan, Kenya, Kolombiya, Kırgızistan, Kosova, Libya, Lübnan, Mısır, Mynmar, Nijer, Nijerya, Özbekistan, Pakistan, Sırbistan, Somali, Sri Lanka, Sudan, Suriye, Tunus, Ukrayna, Ürdün, Yemen) olmak üzere toplam 420 kursiyere eğitim verilmiştir. Eğitimlere katılan yabancı uyruklu kursiyerlerin finansmanı TİKA tarafından sağlanmaktadır.

Eğitimde Genel Müdürlüğümüz birimleri tarafından (Polis Akademisi Başkanlığı, Güvenlik Dairesi Başkanlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Daire Başkanlığı,  Koruma Dairesi Başkanlığı, Trafik Başkanlığı, Özel Harekat Başkanlığı,  Kriminal Dairesi Başkanlığı); İlkyardım, Yanıklar ve Yaralanma, Toplumsal Olaylar, Kurşun Geçirmez Ekipman, Gaz Maskesi Kullanımı, Sığınmacılar ve Mülteci Kampları, Olağanüstü Hallerde Teknoloji ve Bilgi İletim Güvenliği, Yakın Savunma, Ortadoğu Jeopolitiği, Suda Hayatta Kalma (Teorik ve Uygulama), İkna Stratejileri ve Algı, Araç Güvenliği ve İleri Sürüş Teknikleri, Silah, Balistik (Teorik-Pratik) Adam Kaçırma, Rehin Alma, Kontrol Noktaları, İntikal, Pusu ve Pusudan Korunma Yöntemleri, Rota Belirleme ve Gece Yön Bulma Uygulamaları, Sığınak Yapma, Soğuktan Korunma, Cihazları Yağmurdan Koruma, Gece Baskınlarında Yapılacaklar, Silah Seslerini Tanıma, Kişisel Güvenlik Sızma Parkuru, Patlayıcılar, Mayın ve Bubi Tuzakları ve Tehlikeli Alanlar, Terör ve Terörizm,  FETÖ Yapılanması ve FETÖ ile Mücadele, Risk Analizi ve Genel Görev Prosedürü konuları olmak üzere 19 konu başlığı,

 

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından; 

     Rota belirleme ve Harita Okuma, Hava ve Deniz Operasyonları, KBRN Saldırıları, Savaş Teorisi ve Terminolojisi, Savaş Hukuku olmak üzere 5 konu başlığı,

 

Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü tarafından;

     Olağanüstü Durumlarda Medya Yönetimi ve Yayın İlkeleri ve Haber Konusu Olarak Doğal Afetler olmak üzere 2 konu başlığı,

 

AFAD tarafından;

     Haber Konusu Olarak Doğal Afetler konusu işlenmektedir.

 FOTO 6: SAVAŞ MUHABİRLİĞİ EĞİTİMİ

 

TEMEL KOLLUK EĞİTİMİ

     Polis Akademisi Başkanlığınca, Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Gümrük Muhafaza personeline yönelik olarak Didim Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde 2016 - 2017 - 2019 - 2021 yıllarında 2’şer dönem halinde “Temel Kolluk Eğitimi” düzenlenmiş, bahse konu eğitime toplam 1160 personel katılmıştır. Polis Akademisi Başkanlığı, Mersin Şehit Altuğ Verdi POMEM, Sivas POMEM, Malatya POMEM, İstanbul Arnavutköy POMEM ve Rüştü Ünsal PMYO Müdürlüğü, Diyarbakır ve Tunceli İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli konusun da uzman eğitici personel tarafından eğitim verilmiştir.

 

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü personeline yönelik;

2016 yılı içerisinde 2 dönem halinde 393 personele,

2017 yılı içerisinde 2 dönem halinde 300 personele,

2019 yılı içerisinde 2 dönem halinde 289 personele,

2021 yılı içerisinde 2 dönem halinde 178 personele olmak üzere toplamda 1160 personele eğitim verilmiştir.

 FOTO 7: TEMEL KOLLUK EĞİTİMİ

 

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONELİNE YÖNELİK DÜZENLENEN EĞİTİMLER

      Başkanlığımızca, ilk kez Yurtdışı görevine atanacak olan Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi Başkanlığı personeline yönelik güvenli silah kullanımı ve temel atış becerisi kazandırmak amacıyla;

     24 Eylül 2021 tarihinde Polis Akademisi Başkanlığı Gölbaşı Yerleşkesinde 78 Dışişleri Bakanlığı personeline 1 günlük “Silah Bilgisi ve Atış Eğitimi” düzenlenmiş olup, 78 kursiyer eğitimi başarıyla tamamlamıştır.

    08 - 10 Kasım 2021 tarihleri arasında Polis Akademisi Başkanlığı Gölbaşı Yerleşkesinde 5 Grup halinde toplam 131 personele 3 günlük “Güvenli Silah Kullanımı Eğitimi” düzenlenmiş olup, 101 kursiyer eğitimi başarıyla tamamlamıştır.

     30 Kasım 2021 tarihinde Polis Akademisi Başkanlığı Gölbaşı Yerleşkesinde 7 Dışişleri Bakanlığı personeline 1 günlük “Silah Bilgisi ve Atış Eğitimi” düzenlenmiş olup, 7 kursiyer eğitimi başarıyla tamamlamıştır.

FOTO 8: DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONELİNE YÖNELİK DÜZENLENEN EĞİTİMLER

 

ACİL MÜDAHALE, ŞÜPHELİ KİŞİ VE ARAÇ DURDURMA, ARAMA VE GÜVENLİ MÜDAHALE EĞİTİMİ EĞİTİCİ YETİŞTİRME KURSU

     Başkanlığımızca, terörle mücadele kapsamında devlet otoritesinin kalıcılığını sağlamak ve personelin silah kullanma kabiliyetini geliştirerek ani gelişen olaylara yerinde ve bilinçli müdahale edebilecek yeteneğin kazandırılması amacıyla, taşra teşkilatında görevli personele yerinde eğitim verecek eğitici personeli yetiştirmek amacıyla “Acil Müdahale, Şüpheli Kişi ve Araç Durdurma, Arama ve Güvenli Müdahale Eğitimi Eğitici Yetiştirme Kursu” düzenlenmektedir.

 

ACİL MÜDAHALE, ŞÜPHELİ KİŞİ VE ARAÇ DURDURMA, ARAMA VE GÜVENLİ MÜDAHALE EĞİTİMİ EĞİTİCİ YETİŞTİRME KURSU ALAN PERSONELİN YILLARA GÖRE DAĞILIMI

ACİL MÜDAHALE, ŞÜPHELİ KİŞİ VE ARAÇ DURDURMA, ARAMA VE GÜVENLİ MÜDAHALE EĞİTİMİ EĞİTİCİ YETİŞTİRME KURSU

2017

2018

2019

2020

2021

TOPLAM

574

337

334

264

3.464

4.973

 

      GAMBİYA KOLLUK KUVVETLERİNE YÖNELİK DÜZENLENEN “ACİL MÜDAHALE, ŞÜPHELİ KİŞİ VE ARAÇ DURDURMA, ARAMA VE GÜVENLİ MÜDAHALE EĞİTİMİ”

       Başkanlığımızca, Gambiya Kolluk Kuvvetlerinde aktif görev yapan 10 personele yönelik silah kullanma, beceri ve refleksinin arttırılması ve ani karar verme yeteneğinin kazandırılması, şahıs üst arama, araç arama, araç durdurma ve araçtan şahıs tahliyesi, kelepçeleme, güvenli müdahale, zor kullanma ve atış esnasında güvenli bir şekilde ilerleme konularında bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi amacıyla “Acil Müdahale, Şüpheli Kişi ve Araç Durdurma, Arama ve Güvenli Müdahale Eğitimi” düzenlenmiş olup, 10 kursiyer eğitimi başarıyla tamamlamıştır.

      ŞÜPHELİ KİŞİ VE ARAÇ DURDURMA, ARAMA, GÜVENLİ MÜDAHALE EĞİTİCİLERİNİN EĞİTİMİ

    Başkanlığımızca, Emniyet Hizmetleri Sınıfında görevli personelin şüpheli kişi üst araması, yol aramalarında araç durdurma, arama ve güvenli müdahale konularında bilgi ve becerilerini getirmek üzere düzenlenecek eğitimlerde görevlendirilecek eğitici personeli yetiştirmek amacıyla “Şüpheli Kişi ve Araç Durdurma, Arama, Güvenli Müdahale Eğiticilerinin Eğitimi” düzenlenmektedir.

ŞÜPHELİ KİŞİ VE ARAÇ DURDURMA, ARAMA VE GÜVENLİ MÜDAHALE EĞİTİMİ EĞİTİCİ YETİŞTİRME KURSU ALAN PERSONELİN YILLARA GÖRE DAĞILIMI

ŞÜPHELİ KİŞİ VE ARAÇ DURDURMA, ARAMA VE GÜVENLİ MÜDAHALE EĞİTİMİ EĞİTİCİ YETİŞTİRME KURSU

2016

2017

2018

2019

2020

2021

TOPLAM

1.116

-

-

299

1.998

3.413

 

FOTO 9: ACİL MÜDAHALE, ŞÜPHELİ KİŞİ VE ARAÇ DURDURMA, ARAMA VE GÜVENLİ MÜDAHALE EĞİTİMİ EĞİTİCİ YETİŞTİRME KURSU

 

YASA UYGULAYICILARI İÇİN NEFRET SUÇLARINA KARŞI EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ

              Başkanlığımızca, Emniyet Hizmetleri Sınıfında görev yapan tüm personele nefret suçu konusunda eğitim verecek personeli yetiştirmek amacıyla, “Yasa Uygulayıcıları İçin Nefret Suçlarına Karşı Eğiticilerin Eğitimi” düzenlenmektedir.

 

YASA UYGULAYICILARI İÇİN NEFRET SUÇLARINA KARŞI EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ

ALAN PERSONELİN YILLARA GÖRE DAĞILIMI

YASA UYGULAYICILARI İÇİN NEFRET SUÇLARINA KARŞI EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ

 

2016

2017

2018

2019

2020

2021

TOPLAM

55

-

315

300

 195

142

1.007

 

 

MÜLKİYE-POLİS BAŞMÜFETTİŞLERİNİN DENETİMİNE HAZIRLIK EĞİTİMİ

     Mülkiye Müfettişlerince Düzenlenen Raporların Değerlendirilmesi, Takibi Ve Sonuçlandırılması Hakkında Yönerge’nin 22’nci maddesi doğrultusunda Raporların değerlendirilmesi, takibine açıklık, etkinlik ve işlerlik kazandırılması amacıyla, Teftiş konularına hakim rütbeli personel vasıtasıyla teftiş edilen/rapor düzenlenen birim amirinin mahiyetindeki alt birim amirlerine ve teftişte sorulan sorulara cevap vermek üzere görevlendirilen Emniyet Hizmetleri Sınıfı personele yönelik olarak 2021 yılı içerisinde 7.866 personele “Mülkiye-Polis Başmüfettişlerinin Denetimine Hazırlık Eğitimi” düzenlenmiştir.

 FOTO 10: YASA UYGULAYICILARI İÇİN NEFRET SUÇLARINA KARŞI EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ

 

EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ EĞİTİMİ

     Genel Müdürlüğümüz Merkez ve Taşra Teşkilatında görev yapan her kademedeki personelin görevlerini daha etkin olarak yerine getirmesini sağlamak, hizmet içi eğitimlerde kazandıkları mesleki bilgileri yenilenerek çağın gerekleri doğrultusunda yeni bilgi, beceri ve uygulama yeteneklerinin kazandırılması Teşkilatımıza bağlı birimler tarafından düzenlenen eğitim faaliyetlerinin analizinin yapılması, düzenlenen eğitim faaliyetlerinin amaca yönelik düzenlenerek ihtiyacın karşılanmasını sağlamak amacıyla 2021 yılı içerisinde Merkez ve Taşra Teşkilatında bulunan Eğitim Şube Müdürlerine ve Polis Akademisi Başkanlığında görevli toplamda 200 personele yönelik uzaktan eğitim yöntemiyle “Eğitim İhtiyaç Analizi Eğitimi” düzenlenmiş olup, 185 personel eğitimi başarıyla tamamlamıştır.

     EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRLERİ KOORDİNASYON TOPLANTISI VE EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRLERİ EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ VE YILLIK HİZMETİÇİ EĞİTİM PLANI HAZIRLAMA TOPLANTISI

     Başkanlığımızca, 2021 Yılı Hizmet içi Eğitim Planı kapsamında düzenlenen/düzenlenecek olan eğitim faaliyetlerinin değerlendirilmesi, Eğitim Şube Müdürlüklerinin etkinlik ve verimliliklerini artırıcı faaliyetlerin geliştirilmesi, 2020 yılının analizinin yapılması ve 2021 stratejilerin belirlenmesi amacıyla 134 personelin katılımıyla Eğitim Şube Müdürleri Koordinasyon Toplantısı” ve 161 personelin katılımıyla “Eğitim Şube Müdürleri Eğitim İhtiyaç Analizi Ve Yıllık Hizmetiçi Eğitim Planı Hazırlama Toplantısı” düzenlenmiştir.

 FOTO 11: EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ EĞİTİMİ