POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞINA BAĞLI EĞİTİM KURUMLARINDA DİNİ İSTİSMAR EDEN TERÖR ÖRGÜTLERİ İLE MÜCADELE KONFERANSLARI DÜZENLENDİ

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı eğitim kurumlarında, dini istismar eden terör örgütleri ile mücadele (FETÖ/PDY, DEAŞ, PKK vb.) konferansları düzenlendi.

Polis Akademisi Başkanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yapılan görüşmeler neticesinde Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde, Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO), Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlükleri (POMEM) öğrenci ve personeline farkındalık-kişisel gelişim kapsamında “Dini İstismar Eden Terör Örgütleri ile Mücadele (FETÖ/PDY, DAEŞ, PKK vb.)” konulu konferanslar düzenlenmesi kararlaştırıldı. Alınan kararlar doğrultusunda projenin ilk ayağı 12-19 Aralık 2018 tarihleri arasında 26 POMEM ve 5 PMYO’da gerçekleştirildi.

Akabinde 06.02.2019 Çarşamba günü Niğde, Bayburt, Balıkesir, Elmadağ ve Merzifon Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde (POMEM) bulunan öğrenci ve personele yönelik olarak düzenlenen konferanslar, 13.02.2019 Çarşamba günü Aydın, Bursa, Çankırı, Erzincan, Karabük, Mersin ve Rize Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde (POMEM) bulunan Çarşı ve Mahalle Bekçiliği eğitimi alan kursiyerlere yönelik, 20.02.2019 Çarşamba günü ise Erzurum ve Gaziantep Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürlüklerinde bulunan Çarşı ve Mahalle Bekçiliği eğitimi alan kursiyerlere yönelik olarak düzenlendi.