Polis Akademisi Öğrencilerinden Kan Bağışı

Polis Akademisi Başkanlığı’nın bu yıl ikincisini organize ettiği kan bağışı kampanyası çerçevesinde Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) öğrencileri kan bağışında bulundu. Toplam 1071 ünite kan bağışlandı.

Polis Akademisinin Gölbaşı'ndaki kampüsünde gerçekleştirilen etkinliğe Türk Kızılay’ı Genel Müdür Yardımcısı Erkan Oğuztürk ile Kızılay Genel Başkan Danışmanı Şehmuz Yıldırım da katıldı. Kanın fabrikada seri üretiminin yapılamadığına işaret eden Oğuztürk, “Kan bağışını illaki birileri yapacak ki hastadır, yaşlıdır, bebektir kimin ihtiyacı varsa ona kanı kullanabilelim. Kızılay olarak bizler de sizlerden aldığımız kanı güvenlik tedbirlerimiz çerçevesinde işleyip sağlık koşulları kapsamında ihtiyacı olan insanlara bir nevi aracı olarak gönderiyoruz” dedi.

“Bugün milletimiz için kanımız ve canımız helaldir”

Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Fatih İnal da Türkiye'nin merhametinin, şefkatinin ve mazlumların yanında bulunmasının sembolü olan Türk Kızılay’ını akademide ağırlamaktan gurur duyduklarını söyledi. “Bugün milletimiz için kanımız ve canımız helaldir” diyen İnal, ne zaman ihtiyaç duyarsa Türk Kızılay’ın yanında yer alacaklarını ifade etti. Kampanyaya destek veren öğrencilerle gurur duyduğunu kaydeden İnal, “Bu kampanyamız 80 milyonluk milletimize mihmandarlık yapar. Kan gerçek anlamda ihtiyaç” diye konuştu.

Kan bağışında bulunan öğrenciler de ihtiyaç halinde yine seve seve bağışta bulunabileceklerini söylediler.

Komiser Yardımcısı Kübra Ersan, Polis Akademisi olarak Türk Kızılay’ı ile böyle bir projede yer almaktan gurur ve mutluluk duyduklarını belirterek,” Bu işi öğrencilerimize de anlatırken vatana ve millete canımızın, kanımızın feda olduğunu her zaman söyledik. Verdiğimiz tüm kanlar, isteyen dileyen kan bağışı bekleyen herkese ulaşır.” İfadelerini kullandı.