Polis Akademisi ÖSYM 2020 DGS Değerlendirme Raporunda 1. Sırada Yer Aldı

Üniversitelerin Meslek Yüksekokulları (MYO) ve Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Ön Lisans Programlarından mezun olan öğrencilerin lisans programlarına geçiş yapmaları amacıyla Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı  (DGS) için hazırlanan 2020 Değerlendirme Raporuna göre, en az 1000 öğrencisi sınava katılan 92 üniversitenin puan ortalamaları baz alındığında; yüksek öğretim kurumları arasında birinci sırada Polis Akademisi yer aldı.
9 Ağustos 2020 tarihinde 89 sınav merkezinde uygulanan Dikey Geçiş Sınav sonuçları üzerinden hazırlanan değerlendirme raporunda en az 1000 öğrencisi sınava katılan 92 üniversitenin puan ortalamalarına bakıldığında, 2020-DGS’ye başvuran ve lisans programlarına yerleşen aday sayıları oranına göre Polis Akademisi yüzde 47 yerleşme oranı ile birinci, Marmara Üniversitesi yüzde 39 yerleşme oranı ile ikinci, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa yüzde 35 yerleşme oranı ile üçüncü, Hacettepe Üniversitesi yüzde 33 yerleşme oranı ile dördüncü, Ege Üniversitesi yüzde 31 yerleşme oranı ile beşinci sırada yer aldı.
Güvenlik alanında dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, toplumun huzur ve güvenliğini sağlamada yeterli donanıma sahip bireylere mesleki eğitim vererek amir, memur ve bekçi yetiştiren Polis Akademisi, bugüne kadar elde ettiği başarılı çalışmalarına bundan sonra da aynı inanç, azim, gayret ve kararlılıkla devam edecektir.