POMEMLER 29. DÖNEM MEZUNLARINI VERDİ

9 Aralık Cumartesi günü İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya’nın teşrifleriyle Polis Akademisine bağlı Erzurum Polis Meslek Eğitim Merkezinde mezuniyet töreni gerçekleştirildi. 21 farklı okulda eş zamanlı olarak gerçekleştirilen tören ile 12 bin 76 polis memuru teşkilatımıza katıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın teşrifleriyle Polis Akademisi Erzurum POMEM yerleşkesinde gerçekleştirilen törene ayrıca; İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum Milletvekilleri Selami Altınok, Fatma Öncü, Mehmet Emin Öz, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Orgeneral Ali Çardakçı, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel, Erzurum Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Fuat Küçük, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, EGM Başkan ve Daire Başkanları, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, Erzurum POMEM Müdürü, İlçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları ile öğrenci aileleri katılım sağladı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı konuşmada, “Mezuniyetlerinizin; vatanımıza, milletimize ve devletimize hayırlar getirmesini Allah'tan niyaz ediyor, her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum.” dedi. Milletimizin kardeşliği, beraberliği ve kahraman güvenlik güçlerimizin dirayeti ile bütün teşebbüslerin sonuçsuz kaldığını vurgulayan Yerlikaya, “Çok geriye gitmemize gerek yok. 8 yıl önce Hendek kazarak huzurumuza, güvenliğimize ve kardeşliğimize kasteden bölücü terör örgütü de 15 Temmuz gecesi alçak bir teşebbüsle milletimize ateş açan, bomba atan FETÖ ihanet şebekesi de amaçlarına ulaşamadı.” ifadesini kullandı.  Yerlikaya, “Sizler; Nene Hatun'un diyarında, bu şanlı üniformayı kuşandınız. Büyük bir milli bilinç ve vazife şuuruyla cennet vatanımızın dört bir köşesinde görev yapacaksınız. Eğer sokaklarımızda, caddelerimizde, şehirlerimizde huzur olacaksa bu sizlerin sayesinde olacak. Milletimiz evinde başını yastığına güvenle koyacaksa bu sizlerin emeği ve fedakârlığıyla olacak. Sokaklarımızda, şehirlerimizde her türlü suç ve suçluyla amansız şekilde mücadele edeceksiniz.” diye konuştu.  Suç odaklarıyla daha etkin mücadele etmek için Emniyet Teşkilatı’nın yapısının her geçen gün daha da güçlendiğini belirten İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Yeni imkânlar ve teknolojilerle kabiliyetimizi artırmaya, aramıza katılan siz ve sizler gibi kahramanlarımızla da büyümeye devam edeceğiz. İnsanımızın can ve mal güvenliğine tehdit oluşturan her türlü suç ve suç örgütü ile mücadeleyi Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve sizlerin üstün gayretleriyle hep birlikte kararlılıkla sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Polislik Hak, Hukuk ve Adalet Mesleğidir”

Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız da "Aziz milletimizin emrinde görevini ifa eden Emniyet Teşkilatımızın her bir mensubu; yüksek sadakat, cesaret, azim ve kararlılıkla huzur ve güvenin teminatı olmaktadır." dedi. Ayyıldız, “Düşmana korku salmak, mazluma nefes olmak artık sizin vazifeniz. 81 ilde 85 milyonun başını yastığa huzurla koyması artık sizin mesuliyetinizde. Milletimize şefkat ve merhametinizi, zalime azamet ve cesaretinizi göstermek sizin irfanınız, sizin vicdanınız.” şeklinde konuştu. Polislik mesleğinin önemine vurgu yapan Ayyıldız, “Asla aklınızdan çıkarmayın ki, polislik hak, hukuk ve adalet mesleğidir. Polis vicdanı olmayanların karşısındadır. Biz size şanlı bayrağımızı, vatanımızı ve aziz milletimizi emanet ediyoruz. Biz size çocuklarını uyuşturucu illetinden korumak isteyen anne babaları, zehir tacirlerinin pençesine düşmesin diye evlatlarımızı, çocuklarımızı, geleceğimizi emanet ediyoruz. Biz size yola çıkan sevdiklerimizi emanet ediyoruz. Biz size “imdat” çığlığı ile gelen her bir ferdimizi emanet ediyoruz. Emanete halel getirmeyeceğinizden asla şüphem yok.” ifadelerini kullandı.

12 Bin 76 Polis Memuru Teşkilatımıza Katıldı

Törende konuşan Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak ise şu ifadeleri kullandı: “Bugün; Akademimize bağlı 21 farklı ilimizde bulunan polis meslek eğitim merkezlerimizde 9 aylık zorlu eğitimlerini başarıyla tamamlayan 456’sı burada olmak üzere toplam 12 bin 76 polis memurunu teşkilatımız saflarına katmanın gururunu yaşıyoruz. Sayın Bakanım, bugün yenilenen kadrosuyla Türk Polis Teşkilatı çok daha azimli, dirayetli ve bilgili bir şekilde başarılı işlere imza atmakta, bu da son yayımlanan tüm verilere yansımaktadır. Bu olumluya gidiş iyi adayların seçilip onlara hem uygulamalı hem de teorik olarak ne kadar kaliteli ve verimli eğitim verildiğinin en somut göstergesidir.”

Konuşmasının devamında mezun olan öğrencilere seslenen Çolak, “ Sevgili arkadaşlar; yaklaşık 9 ay süren zorlu eğitimlerinizi başarıyla tamamladınız ve bu şanlı üniformayı giymeye hak kazandınız.  Sizlere öğretilen hukuk devleti ilkelerinden asla ayrılmadan, demokrasimizin birer koruyucu neferi olarak, milletimize hizmet yolunda, hepinize başarılar diliyor, mezuniyetinizden dolayı sizleri kutluyorum.  yolunuz ve bahtınız açık olsun... Mevlam yar ve yardımcınız olsun…” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Mezuniyet programı yemin töreninin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.