Pomem'lerde Mezuniyet Sevinci

22 farklı ilimizde bulunan polis meslek eğitim merkezlerinde 8 aylık zorlu eğitimlerini başarıyla tamamlayan 11.383 polis memuru teşkilatımız saflarına katıldı.

27. Dönem POMEM eğitimini başarıyla tamamlayarak Emniyet teşkilatına katılmaya hak kazanan öğrenciler için 22 farklı ildeki Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde (POMEM) mezuniyet törenleri gerçekleştirildi. Balıkesir POMEM’de gerçekleştirilen mezuniyet töreni ise Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, MSÜ Kara Asb. MYO Komutanı Tuğg. Mahmut Büyükcingi, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir İl Emniyet Müdürü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Onar, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Tarık Hekimoğlu, Polis Akademisi Başkan Yardımcısı 1. Sınıf Emniyet Müdürü Fatih İnal, Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanı Bnb. Emrah Kadir Çakır, Balıkesir POMEM Müdürü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Ozan Serdar Bayer, İlçe Kaymakamları, mezun olan öğrencilerin ailelerinin katılımlarıyla gerçekleşti.
     Mezun olacak öğrencilerin yerlerini alması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende dönem birincisi, mezunlar adına bir konuşma yaptı ve yaş kütüğüne plaket çaktı. Tören sırasında Muğla’nın Marmaris ilçesinde çıkan yangın nedeniyle bölgede bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş’ın cep telefonuyla araması üzerine 22 ayrı ilde düzenlenen törenlerde hazır bulunan mezunlara seslendi. Soylu,  “Birazdan yemin edeceksiniz. Yemin etmek, söz vermek imza atmaya benzemez. Yükü daha ağırdır. Sizler artık polissiniz. Sizin her başarınız iyinin zaferi, kötünün mağlubiyetidir. Sizi koruyacak olan cenab-ı haktır, bu milletin duasıdır. Size rehberlik edecek olan da üniformanızın yüklediği sorumluluktur, hukuk ve vicdanınızdır. Kanunsuz ve yanlış hiçbir işin içerisinde olmayın. Sicil dosyası, terfi için kağıtlara yazılan yazı değildir, rahmetle anılmak için milletin gönlünde sunulan dosyadır. O dosyayı temiz tutmaya bakın. Evlatlarınıza bırakacağınız en büyük miras bu olacaktır.” dedi.
   “Dünyanın En İyi Polisi Olmaya Adaysınız”
    İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Biz Müslüman bir milletiz. Bizim attığımız her adım gaza. Allah muhafaza etsin sizi. Yaptığımız meslek bilmenizi istiyorum gazi olmak mesleği, şehadete yürümek mesleğidir. Peygamber Efendi’mize komşu olmak mesleğidir. Onun için bilmenizi isterim ki siz sadece iyi polis değil, dünyanın en iyi polisi olmaya adaysınız. Siz parmakla gösterilen polis olmaya adaysınız.” diye konuştu. Soylu, Türk Polisinin dünyanın en başarılı ve en büyük polis teşkilatlarından birisi olduğunu vurgulayarak “Dünyanın en ciddi uyuşturucu, dünyanın en önemli terör operasyonlarını gerçekleştiriyoruz. Siber suçlar kapasitemiz, kriminal laboratuvarlarımız dünyadaki en ileri teknolojilere sahip. Terörle mücadelemiz başlı başına bir efsanedir ve destandır.” dedi. Diyarbakır merkezli 10 ilde uyuşturucu satıcılarına yönelik “Kökünü Kurutma Operasyonu” gerçekleştirildiğini hatırlatan Soylu, kadına karşı şiddetle mücadeledeki başarılı çalışmalara değinerek 4 yıldan beri milletimizin en çok memnun olduğu hizmetin yüzde 77 ile asayiş hizmetleri olduğunu söyledi.
    Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş da “Bugün, bütün ihanet odaklarının karşısında dimdik durmak, mazlumların ve mağdurların ise her daim yanında olmak için cesaret ve inançla yola çıkanlar burada… Köklü bir medeniyet birikiminin getirdiği asaletin gereği olarak, şefkatle ve merhametle görevini yaparken, suç odaklarına karşı da azametli yüzünü göstermekten asla kaçınmayacak ‘güven’ timsalleri burada… Her şehir, her mahalle, her sokak, her ev huzurlu olsun diye, gövdesini çelikten zırh yapacak, can, mal ve namus emanetine gözü gibi sahip çıkacak koca yürekler burada… Ülkemizin bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği için her an, her yerde ve her şartta hazır olanlar burada… Hiç şüphesiz ki, şehitlerimizden aldığı emanetlere halel getirmemek için varını yoğunu feda edecek, kararlılık ve azimle her görevin üstesinden hakkıyla gelecek ve ‘önce vatanım, önce bayrağım, önce milletim’ diyecek yeni kahramanlarımız burada…” vurgusunu yaptı.
    Aktaş, Emniyet Teşkilatı saflarına katılan 11 bin 383 yeni personelin aldıkları eğitim ve kazandıkları donanımla vatandaşın başını yastığa huzurla koyması için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan, görevlerini büyük bir aşk ve sadakatle ifa edeceğinden emin olduğunu söyledi.
  Mehmet Aktaş, mezun olan öğrencilere seslenerek, “İnsanımızın rahat nefes alması ve yüzünden tebessümün eksilmemesi sizin sorumluluğunuz altındadır, bunu asla aklınızdan çıkarmayın. Sizler, aynı zamanda dünyanın en prestijli teşkilatları arasında yer alan bu güzide teşkilatın şeref ve haysiyetinden de mesulsünüz. Hiç şüphem yok ki, sizler de bu mesuliyeti en layıkıyla taşıyacak, 177 yıllık şanlı mazimize yeni başarılar ekleyeceksiniz. Hep birlikte yeni hedeflerimize daha kararlı bir şekilde yürüyecek, daha büyük kazanımlar elde ederek, 84 milyonun huzurunun teminatı olmaya devam edeceğiz. Bu noktada nihai hedefimiz ise aziz milletimizin duasına layık olmak ve onlara mahcup olmamaktır.” dedi. Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, “Ülkemizin huzur ve güvenliği için büyük bir özveriyle görevini ifa edecek ve yeri geldiğinde canını feda etmekten çekinmeyecek siz değerli genç meslektaşlarıma başarılar dilerken, sizleri yetiştirip bugünlere getiren saygıdeğer ailelerinize, en iyi şekilde göreve hazırlayan Polis Akademimize ve eğitim kadromuza da şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.