SANAL ORTAMDA GÜVENLİĞİN TEMİNATI SİBERAY

SİBERAY programı farklı hedef kitlelere yönelik “güvenli ve bilinçli internet kullanımı, dijital okuryazarlık ve siber güvenlik, teknoloji bağımlılığı, siber zorbalık, siber risk ve tehditler” konularında bilinçlendirme ve farkındalık çalışmalarını sürdürüyor. Eğitim seminerleri, sosyal medya ve internet sitesi aracılığı ile içerik paylaşımının yanı sıra alışveriş merkezi, festival, fuar gibi vatandaşların yoğun olarak yer alabileceği değerlendirilen alanlarda stant, afiş, broşür ve SİBERAY Bil-Kazan ödüllü bilgi yarışması faaliyetleriyle vatandaşlar bilgilendiriliyor.

SİBERAY programı kapsamında, vatandaşlarımızın bilişim sistemlerini güvenli ve bilinçli kullanmaları ve siber suçlardan doğabilecek maddi-manevi zararların oluşmadan önlenebilmesi amacıyla düzenlenen farkındalık çalışmalarına ülke genelinde devam ediliyor.

POLİS OKULLARINDA SİBERAY!

SİBERAY görevlileri tarafından Karaman, Erzurum, Bilecik, Bitlis, Kırşehir, Sivas, Samsun, Trabzon, Niğde, Rize illerinde yer alan Polis Meslek Yüksekokulları ve Polis Meslek Eğitim Merkezleri’ne yönelik “güncel siber risk ve tehditler, dijital okuryazarlık ve siber güvenlik, siber suçlar ve siber zorbalık” konularında eğitim/seminer faaliyetleri ile 4 binin üzerinde polis okulu öğrencisi bilgilendirildi.

SİBERAY TRT RADYO 1’DE!

TRT Radyo 1'de yayınlanmakta olan “Tüketici Günlüğü” adlı programa Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı görevlisi tarafından katılım sağlanarak “SİBERAY programı tanıtımı, güvenli ve bilinçli internet kullanımı, güncel siber risk ve tehditler, siber suç ve siber zorbalık, çevrim içi alışverişlerde dikkat edilmesi gerekenler, mağduriyetle karşılaşılması durumunda başvuru yolları” konu başlıklarında TRT Radyo 1 dinleyicilerine yönelik canlı yayında bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirildi.

5. VERİMLİLİK VE TEKNOLOJİ FUARI'NDA SİBERAY!

2-4 Şubat tarihleri arasında Ankara ATO Congresium’da gerçekleştirilen 5. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'nda “teknolojinin güvenli ve bilinçli kullanımı, dijital okuryazarlık, siber suç ve siber zorbalık, siber risk ve tehditler, siber güvenlik önlemleri” konularında SİBERAY standını ziyaret eden vatandaşlarımız bilgilendirilirken, her yaş grubuna yönelik çeşitli soruların yer aldığı SİBERAY Bil-Kazan ödüllü bilgi yarışmasına ziyaretçiler tarafından yoğun katılım sağlandı.

SİBERAY SOSYAL MEDYADA!

SİBERAY, ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrasında gündeme gelen farklı türlerde dolandırıcılık yöntemleri ile güvenlik önlemleri hakkında kullanımını konularında vatandaşlara yönelik bilinçlendirme faaliyetleri kapsamında sosyal medya hesaplarından çeşitli paylaşımlar gerçekleştirdi. Ayrıca güvenli ve bilinçli internet kullanımı, teknoloji bağımlılığı, siber zorbalık güncel siber riskler ve alınabilecek güvenlik önlemleri gibi çeşitli konularda takipçiler bilgilendirilmeye devam ediliyor.