Selami Altınok 19. Dönem Özel Harekat Mezuniyet Töreninde

Kırşehir POMEM’den mezun olan 460 öğrenci için  14.12.2017 tarihinde tören düzenlendi.

Mezuniyet törenine, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak,  Kırşehir Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Kırşehir POMEM Müdürü Kasım Varol, Emniyet Teşkilatının üst düzey yöneticileri, öğrencilerin aileleri ve teşkilat mensupları katıldı.

Mezun olacak öğrencilerin yerlerini alması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende daha sonra, dönem birincisi mezunlar adına bir konuşma yaptı ve yaş kütüğüne plaket çaktı.

Altınok burada yaptığı konuşmada, terörle mücadelede önemli rol oynayan özel harekatın göz bebeği bir birim olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Ne kadar korku salan bir birim olduklarını 15 Temmuz darbe girişimi esnasında bir kez daha görmüş olduk. Hainlerin ilk saldırdığı ve 47 kahramanımızı şehit ettiği yerdir Özel Harekat Daire Başkanlığı. O alçaklar kendi hain emellerinin önündeki en büyük engel olarak gördüler özel harekat polislerimizi.”

3 bin 42 gencin daha ülke genelindeki polis eğitim merkezlerinden mezun olarak bu şerefli üniformayı giyip geleceğin kahraman adayı olacağına dikkat çeken Altınok, “Kurulduğu günden bu yana iyilerin övünç kaynağı, kötülerin adeta kabusu olan özel harekat polisi olmak bir ayrıcalıktır. Onlar tüm birimlerimizin destekçisi, operasyonların ihtiyaç duyduğu caydırıcı gücü ve polise doğrultulmuş silahları tutan elleri etkisiz hale getiren çelik bileğimizdir. Türk Polis Teşkilatının başındaki isim olarak şunu açıkça ifade etmek isterim ki Teşkilatımız bundan sonra da vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne kast edecek her türlü şer odağının başını ezmekten, saklandıkları inleri başlarına yıkmaktan geri durmayacaktır.” dedi.

Konuşmasının devamında mezun olan gençlerin özel harekat polisi olmayı seçerek meşakkatli bir görev üstlendiklerini, karşılarına türlü engeller çıkacağını, zorlanacaklarını belirterek asla yılmamalarını ve yıkılmamalarını vurgulayan Altınok konuşmasının sonunda şunları kaydetti:

“Hepinizin içinde bir kahraman olduğunu, talip olduğunuz bu görevi vatanperverliğiniz ve aldığınız donanımlı eğitim sayesinde başarıyla sürdüreceğinizi biliyorum. Sizlerin şehitlerimizin gösterdikleri fedakârlıktan alacağınız ilhamla ülkemizin huzur ve güven ortamını kanunlar çerçevesinde koruyacağınıza olan inancım tamdır.”

Tören, dereceye giren ilk üç öğrenciye hediyelerinin verilmesi, mezun olan öğrencilerin yemin etmesi ve tören geçişiyle sona erdi.

Bugün itibariyle ülke genelinde Kırşehir, Balıkesir, Çankırı, Karabük ve Niğde Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerinden toplam 3 bin 42 öğrenci mezun olarak Türk Polis Teşkilatına katılacak.