TUNCELİ’DE TDP FAALİYETLERİ DEVAM EDİYOR

Tunceli İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünün gerçekleştirdiği faaliyetler kapsamında;

Tunceli Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü bilgilendirme faaliyetleri çerçevesinde; Çin’de ortaya çıkan ve birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan Kovid-19 salgınına karşı gerekli önlemler alınarak bilgilendirme çalışmaları yapılmaktadır. Bilgilendirme çalışmaları çerçevesinde İl Sağlık Müdürlüğünden temin edilen Kovid-19 salgınına karşı alınacak önlemleri içeren 500 adet el broşürü vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı Sütlüce, Ovacık ve 4.Komando uygulama noktalarında dağıtılmış ve dağıtılmaya devam edilmektedir.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü sosyal faaliyetleri kapsamında ise Tunceli Pertek ilçesinde ikamet eden bir vatandaşımızın 156’ya gelen çağrısı üzerine bahçesindeki kirazlar  toplanmış ve kirazların dağıtımı Vefa Sosyal Destek Grubu ile birlikte yapılmıştır. Pandemi sürecinde evde eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere TRT EBA TV’de derslerini rahatça takip edebilmeleri için Valilik tarafından temin edilen 35 televizyonun dağıtımı yapılmıştır. Yine bu süreçte dışarıda aç kalan sokak hayvanlarının mama ihtiyaçları giderilmiş, 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı olan vatandaşlarımıza maske dağıtımı yapılmıştır. 155’e gelen çağrı üzerine bir vatandaşımızın yapmış olduğu yöresel bir yemek olan niyazlar, Vefa Sosyal Destek Grubu ile birlikte komşularına dağıtılmıştır. Ayrıca polis üniforması almak için biriktirdiği tüm parasını “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyasına bağış yapan bir öğrencimize Vefa Sosyal Destek Grubu ile birlikte polis üniforması hediye edilmiştir.